На Харківщині розчистили майже 400 км доріг

На звільнених територіях Харківщини фахівці Держспецтрансслужби Міноборони обстежили близько п’яти гектарів території

На звільнених територіях Харківської області майже місяць працюють інженерно-саперні підрозділи Державної спеціальної служби транспорту Міністерства оборони України, піротехнічні служби ДСНС України та дорожні служби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства інфраструктури України. 

Спеціалісти Держспецтрансслужби Міноборони обстежили близько п’яти гектарів території. Роботи проводили на автомобільних дорогах Харків – Ізюм, Харків – Куп’янськ та штучних спорудах. У ході обстеження виявили та убезпечили майже 500 вибухонебезпечних предметів.

Піротехнічні служби ДСНС обстежили 819 га території, зокрема 143 км автомобільних доріг. Спеціалісти виявили та знешкодили майже 18 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів.

Після завершення робіт з розмінування - дорожники приступають до ремонту доріг. Зокрема, на деокупованих територіях Харківської області працівники дорожніх служб уже розчистили майже 400 км доріг, у тому числі 17 кілометрів комунальних вулиць Ізюма та Балаклії. Також зведено п’ять тимчасових переправ, ще п’ять наразі будуються.

В Ізюмі дорожники облаштували проїзд до госпіталю та майданчик для карет швидкої допомоги. Окрім цього, в місті відбувається прибирання проїзної частини доріг та вулиць, а також зводяться три тимчасові переправи через Сіверський Донець.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що з 10 жовтня 2022 року почнуть курсувати рейкові автобуси Харків – Ізюм – Харків та Ізюм – Балаклія – Ізюм. Для цього після розмінування напрямку вибухотехніками залізничники у стислі терміни відновили колії. Зокрема, усунули близько 25 ушкоджень рейок, шпал, стрілочних переводів та ін.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися