У Харкові планують встановити сім зупинок-укриттів до 21 листопада

Одна така зупинка коштує майже 800 тисяч гривень.

Бетонні зупинки-укриття, які почали встановлювати в Харкові, коштують по 783 тисячі гривень за одну. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центра.

Такі зупинки "Захист" планується встановити декількох районах Харкова, щоб під час повітряної тривоги її можна було використовувати саме як укриття. Зупинка оснащена сидячими місцями та екраном з камерами відеоспостереження, щоб можна було побачити, коли підійде транспорт. Всього планувалося встановити 25 таких зупинок у місцях, де раніше часто велися обстріли та гинули люди.

Вартість першої зупинки-укриття не публікувалася, тож наразі вже з’явилися договори в системі "Прозорро" на будівництво семи таких конструкцій. Договори заключені між КП "Міськелектротранссервіс" та його постійним контрагентом – компанією "Сітірейл Технолоджі". Саме у неї комунальники замовляли прозорі зупинки, зазначають активісти Харківського антикорупційного центру.

Шість зупинок коштують по 783 тисячі гривень, а одна – понад мільйон.

Першу зупинку-укриття в Харкові встановили ще в серпні. Згідно з угодами, 7 зупинок мають бути встановлені до 21 листопада за адресами: вул. Кузнечна, 1/41 (2 одиниці); проспект Гагаріна, 244; вул. Героїв Праці, 49; проспект Науки, 43 (2 одиниці); проспект Ювілейний, 85.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Чи буде у Харкові вуличне освітлення, повідомив мер міста. З початку повномасштабної війни в Україні вуличне освітлення у місті вимкнуто. На сьогоднішній день також освітлення вулиць у місті Харків не включатимуть. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського міського голови Ігоря Терехова.

"Вуличне освітлення з початку війни вимкнено. Включати поки що не плануємо і справа не в економії електроенергії. Як би мені цього не хотілося, але нам забороняють військові з міркувань безпеки", – каже Ігор Терехов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися