Росія обстріляла Харків та область: спостерігаються тимчасові перебої зі світлом

Вчора ввечері у Харкові та області були «прильоти».

Увечері 13 жовтня місцеві мешканці почули вибухи. Перший прогримів близько 20:47, другий – приблизно за дві хвилини – о 20:49. Тільки після цього у Харкові та області було оголошено повітряну тривогу. Користувачі в телеграм-каналах почали повідомляти про перебої зі світлом.

Близько 21:00 в області також було чути вибухи.

О 21:05 на подію оперативно відреагував міський голова Харкова Ігор Терехов і повідомив, що мінімум два прильоти припали до Харкова.

"У деяких районах проблеми з електропостачанням", - написав мер.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов також закликав усіх перебувати в укриттях через обстріл обласного центру.

Трохи пізніше глава області повідомив, що окупанти завдали ракетних ударів по Харкову та області.

"Є попадання у Холодногірському районі – без постраждалих.

В області є пошкодження критичної інфраструктури, можливі тимчасові знеструмлення. Просимо зберігати спокій, наші енергетики працюють над відновленням світла. Наслідки російського терору ще обстежуємо, на місцях працюють профільні служби та правоохоронці", – написав Олег Синєгубов.

За ранковою інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку російські окупанти завдавали ударів з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Стрілеча, Огірцеве, Стариця, Гатище, Дворічна та Гряниківка.

Як повідомили в Офісі Генерального прокурора, 13 жовтня внаслідок обстрілу ворогом с. Сінькове Куп'янського району Харківської області отримав поранення 16-річний хлопець.

Також стало відомо, що 6 жовтня внаслідок обстрілу окупантами с. Хатнє Куп'янського району Харківської області отримав поранення 15-річний хлопець.

За інформацією ГУ ДСНС України в Харківській області, за добу з 13 по 14 жовтня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС виїжджали на гасіння пожеж, які почалися від обстрілів, у м. Куп'янську. Загалом горіло 4 торгові об'єкти на загальній площі понад 300 кв.м. Усі загоряння успішно ліквідовано силами підрозділів ДСНС.

Близько 21:00 м. Харків та Слобожанська громада зазнали ракетного удару. За інформацією рятувальників, удар припав по об'єкту інфраструктури. Пожежі не сталося.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися