У селі на Харківщині знайшли три тіла мирних мешканців, одне – без голови

Подружжя загинуло внаслідок обстрілу, обставини смерті третьої людини – встановлюються.

Учора, 17 жовтня правоохоронці провели ексгумацію тіл трьох мешканців села Черкаські Тишки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

Працівники відділення поліції №1 ХРУП № 2 ГУ НП в Харківській області спільно з прокурорами Дергачівської окружної прокуратури та із залученням судмедексперта встановили, що люди загинули внаслідок воєнних злочинів РФ.

Попередньо встановлено, що 84-річний чоловік та його 81-річна дружина загинули 19 березня внаслідок обстрілу. Їх поховали на території домогосподарства.

Тіло невідомої людини без голови вилучили на проїжджій частині села. Її особа та обставини смерті встановлюються.

Рештки померлих для встановлення точної причини смерті направили на судово-медичну  експертизу. Слідчими відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

t9yc2D0QcRsQY0Hg4EZ4Umouo.jpeg

UYlVrEMCW00G_SO4mdALi3_bR.jpeg

ZesSnK-OMkgUr1XxgCB8A8bzx.jpeg

yW9f_AegIMHlkXwFX_GLzi7qe.jpeg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Двом жителям Харківщини повідомилипро підозру в колабораційній діяльності. Вони добровільно погодилися працювати у незаконному правоохоронному органі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області. 

Зловмисники “працювали” на території с. Стрілеча Харківського району. Слідство встановило, що 40-річний мешканець с. Липці співпрацював з окупантами та став тимчасово виконуючим обов’язки дільничного інспектора поліції. Він влаштувався на посаду “т.в.о дільничного інспектора” у незаконному “органе милиции с. Казачья Лопань”. Обіймав посаду з червня по вересень 2022 року.

Інший зловмисник, 25-річний чоловік з села Стрілеча, добровільно працював у псевдоправоохоронному органі на аналогічній посаді – “т.в.о дільничного інспектора”.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися