СБУ "розколола" полонених російських диверсантів, які розповіли про звірства на Харківщині

Спецназівці СБУ взяли у полон росіян минулого тижня.

Співробітники СБУ після масштабного затримання бойовиків приватної військової компанії РФ провели допити полонених та отримали вичерпну доказову базу їхніх військових злочинів та звірств, які вони скоїли на тимчасово окупованій Харківщині. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію спікера Управління СБУ у Харківській області Владислава Абдули.

Так встановлено, що загарбники на території Ізюмського району проводили так звані "зачистки" місцевого населення та розшукували АТОвців.

Двоє учасників ворожої ДРГ – військовослужбовці 16-ї окремої бригади спеціального призначення російської гру, а ще двоє – найманці приватної військової компанії.

На початку вересня 2022 р. у смт. Борова, яку на той момент було захоплено російськими окупантами, ці найманці викрадали місцевих жителів, які брали участь в АТО.

Як стало відомо, чоловіків, яких викрали, кидали у земляну яму, 3 метри завглибшки, не давали їсти та пити. Також з бранців знущалися, казали, що вб'ють, жорстоко били.

Рашисти допитували ув'язнених, тортурами та насильством намагалися вибити інформацію про інших мешканців Харківщини, які підтримують Україну.

Усі факти знущань дозволили повідомити російських найманців про підозру за ч.2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Досудове розслідування продовжується.

fjjmfdcQ9DvuOzm5xoNXul-1X.jpg

oTK-3VnIS27gw3OEjhZj5sOwX.jpg

le2zGRptZ-zK6ZsuZ2dU_9Zse.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Спецпризначники ЦЗГ "А" та Управління СБУ в Харківській області провели аеророзвідку локації, блискавичний штурм і не зазнали жодних втрат. Відео масштабної спецоперації опубліковано на сторінці речника Управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули.

"У ворога: один – 200-й, ще чотири – захоплені в полон. Серед них командир ДРГ, який уже передає СБУ важливу розвідінформацію, у тому числі – про влаштовані окупантами катівні українців", – йдеться у повідомленні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися