Відновлення деокупованого Куп’янська: що потрібно зробити

На деокупованих територіях ремонтні бригади повертають газо- та електропостачання

У деокупованих населених пунктах Харківщини тривають роботи з розмінування території, щоб відновити споживачам електро- та газопостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За його словами, електропостачання повернули вже 8000 споживачів і роботи тривають. Також фахівці відновили постачання газу в селищі Куп’янськ-Вузловий, там проживає понад 4 тисяч людей.

Олег Синєгубов зазначив, що окремим питанням залишається відбудова мостів та переправ. Для обстеження залучили підрядні організації. Через річку Оскіл доставляють гуманітарні вантажі, тому ця критична інфраструктура залишається у пріоритеті. 

Також у планах запуск роботи кількох підприємств, адже люди поступово повертаються в свої оселі та потребують роботи. 

У Куп’янську відновила роботу поліклініка, тут безоплатно надають первинну медичну допомогу. Функціонує міська лікарня, де паралельно тривають відновлювальні роботи.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 3 жовтня, військові Російської Федерації вчергове обстріляли Харківську область. Ракетного удару завдали по лікувальній установі в Куп'янському районі.

“На жаль, загинув лікар-анестезіолог, одна медсестра поранена. Інформація щодо постраждалих ще уточнюється”, - йдеться у повідомленні Харківської обласної військової адміністрації.

Повідомлялося, що будівля лікувальної установи майже повністю зруйнована з першого по четвертий поверх.

“Завдавати ударів по лікувальному закладу - це верх жорстокості росіян!”, - повідомляли у Харківській обласній військовій адміністрації.



Джерело: https://t.me/synegubov
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися