Споживай економно: скільки у Харкові коштують павербанки та акумуляторні лампи

У місті проаналізували ціни на портативні зарядні пристрої та акумуляторні лампи.

Наразі використання "запасних" пристроїв живлення є на часі, через постійні обстріли росіянами енергетичної інфраструктури та аварійних відключень електроенергії. У Харкові портативні пристрої для зарядки можна знайти в асортименті, за різними цінами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на аналіз Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку Харківської міськради.

Так, портативні пристрої для зарядки мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків; ліхтарі та лампи на акумуляторах або сонячних батареях; зовнішні акумулятори та портативні зарядні станції можна придбати у спеціалізованих магазинах техніки "Ельдорадо", "Фокстрот", "Comfy", "Епіцентр" та ін. Також подібний асортимент товарів можна знайти на деяких ринках міста: "Центральний", "Кінний", "Соллі", "Новосалтівський", "Тракторозаводський", "Спартак" та ін.

Ціни на павербанки різняться в залежності від торгової марки, ємності пристрою, кількості USB-портів та інших особливостей та варіюються, в середньому, від 500 до 1700 грн. На сонячній батареї такий пристрій коштує 2800-3600 грн.

Портативні зарядні станції можуть бути на сонячних панелях або отримувати заряд від розетки. Коштує таке обладнання в магазинах Харкова, в середньому, 40-150 тис. грн.

Настільні лампи або нічники на акумуляторах коштують від 200 до 1800 грн; ручні ліхтарі на батарейках - 80-150 грн, на акумуляторі - 200-1400 грн, на сонячній батареї - 200-900 грн.

Крім того, харків’янам радять мати вдома запас батарейок (від 20 грн/4 шт.) та радіоприймач на батарейках на випадок відсутності зв’язку (від 270 грн).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися