Мер Харкова розповів, чи будуть у місті віялові відключення

Економія споживання електроенергії в Харкові поки що дозволяє обійтися без віялових відключень.

Харків'яни знизили споживання електроенергії майже на 20%. Через жорстку економію ситуація з електропостачанням в Харкові залишається стабільною. Про це 24 жовтня в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

Мер повідомив, що незважаючи на обмеження споживання енергоресурсу, всі виробництва та об'єкти критичної інфраструктури міста продовжують працювати.

Ігор Терехов зазначив, що поки що Харків зможе обійтися без віялових відключень. Заходи щодо енергозбереження дозволили практично не відключати житловий фонд міста.

"Ми дуже економимо на інфраструктурі. Зокрема, на неглибоких станціях метро відключили ескалатори, зменшили освітлення станцій та збільшили інтервал руху громадського транспорту. Харків'яни з розумінням ставляться до цих незручностей. Головне зараз – це перемогти, вистояти, добити ворога, після чого все будемо відбудовувати", – наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області також продовжуються вимушені заходи щодо економії електроенергії. На більшості територій Харківської області вчора не застосовувалося обмеження споживання електрики для житлового фонду. Однак у Чугуївській, Лозівській, Краснокутській та Золочівській громадах для ліквідації аварій обмежили електропостачання. А серйозні обмеження електроспоживання застосували для 212 підприємств області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Керівник Харківської ОВА також розповів про темпи відновлення критичної інфраструктури області. За його словами, фахівці відновили постачання електроенергії майже для 75% та газу для 25% населення деокупованих територій.

Забезпечити опалення на Харківщині складніше через постійні обстріли, які зруйнували більшість об'єктів теплової інфраструктури. Тому влада області використовує комплексні підходи до вирішення проблеми. Фахівці відновлюють роботу вцілілих об'єктів, забезпечують мешканців приватного сектору дровами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися