У Харкові відключатимуть електроенергію: що відомо

Тимчасові обмеження електропостачання поки застосовують в області, однак харків'янам варто готуватися до відключення електроенергії

Сьогодні планові відключення електропостачання застосовували у Харківській області. На кілька годин відключали 10 громад області. У м. Харків поки такі відключення не застосовували, але стан інфраструктури змушує владу області обмежувати електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Він зазначив, що тимчасові відключення електропостачання для споживачів відбуваються через пошкодження у результаті ворожих обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури області. 

Обмежувати постачання електроенергії у Харкові будуть з наступного тижня. Олег Синєгубов закликав містян готуватися до цього. За його словами, відключати світло будуть на кілька годин в окремих районах та житлових масивах.

Керівник ХОВА зазначив, що в області тривають роботи з відновлення електропостачання на звільнених територіях та там, де тривали бойові дії. Зараз близько 75% населення цих територій отримують електроенергію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що серйозні обмеження електроспоживання застосували для 212 підприємств Харківської області. Керівник ХОВА розповів, що  фахівці відновили постачання газу для 25% населення деокупованих територій Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів. Однак ситуація з опаленням значно складніша, адже у результаті ворожих обстрілів у деяких містах багато об'єктів теплової інфраструктури просто знищені. Тож влада області вживає комплексні підходи до розв'язання проблеми. Фахівці відновлюють роботу вцілілих об'єктів, забезпечують мешканців приватного сектору альтернативним паливом тощо.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися