У деокупованому Куп'янську відновлюють газопостачання

Попри ворожі обстріли Харківської області ремонтні бригади відновлюють газопостачання на деокупованих територіях

Після ремонтів перебитих газогонів у Куп‘янську розпочали пуск газу у житлові будинки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної військової адміністрації. 

За один день спеціалісти “Харківгазу” відновили постачання газу у 1,5 тисячі будинків куп‘янчан.

У Харківській ОВА зазначили, що тривають роботи з відновлення постачання газу в багатоквартирний та приватний сектор міста. Загалом, у перший день цього тижня природний газ отримали майже 2,3 тисячі домоволодінь у деокупованих громадах Ізюмського, Куп‘янського, Чугуївського, Харківського районів області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про темпи відбудови критичної інфраструктури області. За його словами, фахівці відновили постачання електроенергії для майже 75% та газу для 25% населення деокупованих територій Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів. Однак ситуація з теплопостачанням значно складніша, адже у результаті ворожих обстрілів у деяких містах багато об'єктів теплової інфраструктури зруйновані вщент. Тож влада області вживає комплексні підходи до розв'язання проблеми. Фахівці відновлюють роботу вцілілих об'єктів, забезпечують мешканців приватного сектору альтернативними видами палива тощо.

У Харкові та Харківській області розпочався опалювальний сезон, однак теплоносій подали ще не у всі будинки. На деяких об'єктах КП "Харківські теплові мережі" проводить передпускові роботи. До системи опалення подають теплоносій, щоб виявити та оперативно усунути можливі дефекти.



Джерело: https://t.me/kharkivoda
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися