Мешканці Харкова, що розмістили у себе переселенців, зможуть отримати компенсацію

Оформлення допомоги починається сьогодні, 26 жовтня.

Сьогодні, 26 жовтня, розпочинається прийом заяв на отримання компенсації тим мешканцям Харкова, що прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб. Заяви приймають У ЦНАП міста. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Так, власники житла можуть отримати грошові виплати, щоб оплатити комунальні послуги.

Для цього харків’янам потрібно звернутися до ЦНАП за місцем розташування будинку чи квартири або написати заяву за електронною адресою: [email protected] (із повідомленням про розміщення внутрішньо переміщених осіб). Важливо, що звернення має бути не пізніше наступного дня з розміщення ВПО.

Також власникам житла необхідно звертатися в Управління соцзахисту населення.

Якщо розміщення чи перебування переселенців за вказаною адресою припиняється, то також необхідно про це сповістити ЦНАП.

Детальні умови для подання заяви на компенсацію, перелік документів, який необхідний для оформлення грошової допомоги, а також контакти Центру надання адміністративних послуг для запису в електронну чергу можна знайти за ПОСИЛАННЯМ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Берліні назвали парк на честь Харкова. Нова назва – знак солідарності у війні: Харківський парк присвячений усім українцям. Партнерство районного управління Steglitz-Zehlendorf та Харкова існує вже 32 роки. Наразі центральна зелена зона носить ім'я українського мегаполісу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію німецького видання "TAGESSPIEGEL".

Досі безіменний парк із 24 жовтня називається "Харків-парк". "Багато харків'ян, особливо жінок, дітей та молоді, залишили батьківщину і також знайшли "гостиний і теплий прийом" на південному заході Берліна. Цей парк присвячений усім: жертвам, біженцям та тим, хто залишився вдома або був змушений залишитися", - сказав мер.

За даними районного управління, у травні районна рада вирішила назвати парк між віллою Шварцшер, Грюневальдштрассе та Ротенбургштрассе на честь міста-побратима "на згадку про жертви, які війна забрала досі і віднесе в майбутньому".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися