Пошкоджені від обстрілів водоводи продовжують відновлювати у Харкові

Ділянки трубопроводів відновлюють комплексно.

Бригади Комплексу "Харківводопостачання" КП "Харківводоканал" продовжують комплексно відновлювати пошкодження на зруйнованих вибухами ділянках трубопроводів. Про це 28 жовтня повідомив заступник директора з виробництва комплексу "Харківводопостачання" Микола Завада, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, на сьогодні у місті ліквідували 56 позаштатних ситуацій на водоводах, що сталися внаслідок ворожих обстрілів, та замінили понад 1700 м зруйнованих мереж. Насамперед подібні ремонти ведуться в районах, що найбільш постраждали від ворожої агресії, – Салтівському та Київському, а також Олексіївському та Роганському житлових масивах, сел. П'ятихатки.

"Відновлювальні роботи на мережах не зупинялися навіть під обстрілами, але іноді мали тимчасовий характер, щоб оперативно повернути воду споживачам. На цьому етапі повернулися до таких об'єктів та проводимо системні заходи для відновлення стабільного водопостачання у цих районах", - зазначив Микола Завада.

За його словами, сьогодні основні зусилля ремонтних бригад спрямовані на усунення поривів, що виникають внаслідок вибухів та призводять до подальшого руйнування водоводів та запірної арматури.

"Військові дії завдали шкоди не лише трубопроводам, але й постраждали насосні станції та інші споруди. Проблем додають удари по критичній інфраструктурі міста, що ведуть до перебоїв електропостачання. Ситуація змінюється щодня, але всі наші служби готові діяти за будь-якої зміни умов роботи. Намічено заходи та завдання, вибудовано алгоритм дій навіть за найскладніших факторів, розроблено план підключення альтернативних джерел електропостачання наших об'єктів", - повідомив Микола Завада.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися