Поліцейські з Вовчанська «перевзулись» та стали служити на російських окупантів

Колишнім поліціянтам повідомлено про підозру заочно.

Двох колишніх поліцейських з Харківської області підозрюють у держраді. Під час окупації вони зрадили присязі та перейшли на бік ворога. Їх чекає суд та покарання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що один із підозрюваних — експоліцейський з логістики —  під час окупації прикордонного м. Вовчанськ перейшов на бік ворога.

Так, у квітні, за пропозицією представників РФ, він обійняв посаду "старшини" у службі тилового забезпечення у незаконному правоохоронному органі. Зрадник їздив разом з російськими військовими до тимчасово окупованого Луганська, де отримував поліцейську форму, комп’ютерне обладнання, канцелярію задля укріплення правоохоронної системи російського зразка.

Його колега — колишній оперуповноважений — також перейшов на бік ворога. При окупантах він обійняв однойменну посаду. За вказівками російських найманців він контролював громадський порядок, аби окупанти спокійно почували себе в місті.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури двом колишнім правоохоронцям заочно повідомлено про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудове розслідування проводять слідчі другого СВ територіального управління ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області.

picture

picture





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися