Слідчі Харківщини затримали «очільника» Оскола при окупації

На Ізюмщині черговий колаборант піде під суд.

У квітні під час повномасштабної війни 55-річний житель села Оскіл на Ізюмщині погодився на пропозицію бойовика так званої "ЛНР" обійняти посаду т.в.о. "голови села Оскіл Ізюмського району Харківської області". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури області.

Валерій Ткач з 22 квітня до початку вересня "сумлінно" працював головою рідного селища, допомагаючи окупантам робити їх злочини.

Так званому "голові селища" виписана підозра по ч.5 ст.111-1  - добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території. Про це повідомляє начальник Слідчого Управління ГУ НП в Харківській області Сергій Болвінов.

Правоохоронці викрили колаборанта. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Правоохоронці показали наслідки нічних "прильотів" у Київському районі Харкова. Великі вирви, зруйновані будівлі та знищена автомобільна техніка.

Вчора, 2 листопада приблизно о 23 годині військові РФ обстріляли Київський район Харкова. Пошкоджено підприємство та автомобільну техніку на його території. Наслідки ворожого обстрілу опублікували прокуратура та поліція області, повідомляють "Коментарі. Харків". Попередньо, окупанти обстріляли Харків ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова та Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Прокурори спільно зі сі слідчими поліції зафіксували наслідки обстрілів та вилучили докази збройної агресії РФ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися