Загиблому військовослужбовцю, що звільняв Харківщину від окупантів, просять присвоїти звання Героя України (ПЕТИЦІЯ)

На збір голосів залишилося 89 днів.

На сайті електронних петицій до Президента України опубліковане звернення щодо присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю ССО Бажан Роману Михайловичу (позивний – "Ліон").

Автор петиції Олена Андрощук зазначає, що з 24 лютого, зробивши свідомий вибір, Роман став на захист міста, де жив останні кілька років – міста Київ. У квітні місяці, після звільнення Києва, вступив до лав ССО і переїхав до Харкова, де разом із побратимами виконував бойові завдання зі звільнення Харківської області.

Роман Бажан родом із села Коростів Львівської області. Загинув 21 жовтня під час виконання бойового завдання. Роману Бажану було 46 років. У нього залишилася дочка.

"Ми не можемо передати біль нашої втрати, але ми можемо дуже довго розповідати про нашого товариша. І, повірте, як ніхто інший, він гідний почесного звання – ГЕРОЙ УКРАЇНИ! Тому що він був щирим прикладом того, яким має бути справжній чоловік, справжній воїн, справжній українець. І він довів це найдорожчою ціною – ціною власного життя!" - йдеться у зверненні.

Зараз петиція набрала 1148 голосів з 25000 необхідних. Для збору підписів залишилося 89 днів. Щоб підтримати за петицію, необхідно перейти за посиланням.

Ue3Xe_wMB1JUVuaRlQPx0nAtf.jpg

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Дружина загиблого на Харківщині старшого сержанта ЗСУ звернулася до Президента у петиції. Вдова просить надати своєму загиблому чоловікові звання Героя України (посмертно).

З чотирьох членів екіпажу, що загинули на Харківщині, звання Героя України присвоєно лише одному. Вдова заступника начальника зенітно-ракетноі батареї 11-зенітного ракетного полку Повітряних сил ЗСУ військової частини А3159, старшого сержанта Володимира Луценка, що загинув під час виконання бойового завдання на Харківшині, звернулася до Президента України з петицією.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися