Кому з ВПО можуть призупинити виплати?

Проводитимуться вибіркові перевірки.

Змінився порядок здійснення виплат для внутрішньо переміщених осіб. Тепер людині можуть припинити щомісячні виплати. Чому саме, про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Управління соціального захисту населення Адміністрації Основ’янського району Харківської міськради.

Так, згідно постанові уряду, яку прийняли 14 жовтня будуть проводитися вибіркові перевірки фактичного місця проживання/перебування внутрішньо переміщених осіб із складанням відповідного акта.

Вибіркові перевірки будуть здійснювати уповноважені особи Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Харківській області. За результатами їх проведення вирішуватиметься питання щодо продовження чи припинення відповідних соціальних виплат.

Так, у разі підтвердження проживання людини такі виплати вона отримуватиме і надалі. У випадках, коли під час перевірки отримувач допомоги відсутній удома, йому необхідно упродовж 10 календарних днів з’явитися до органів соціального захисту населення за місцем перебування на обліку та підтвердити своє місце проживання. У протилежному випадку управління ухвалює рішення про припинення допомоги з наступного місяця.

Крім того, цією постановою подовжено строк звернення за отриманням допомоги, якщо внутрішньо переміщена особа подала заяву про отримання допомоги через "Дію" до 30 квітня 2022 року, але її не отримала. Допомога надається за весь період, коли така особа мала на неї право на підставі сформованого Мінцифрою переліку або інформації, яка підтверджує факт подання такої заяви.

Для підтвердження цього факту внутрішньо переміщена особа має звернутися особисто або поштою до органу соцзахисту населення з відповідною заявою. Зробити це потрібно до 1 грудня 2022 року.

В управлінні звертають увагу, що у разі зміни адреси свого початкового проживання на іншу, треба звернутися до органу соціального захисту населення та отримати довідку ВПО з зазначенням актуальної адреси теперішнього проживання.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися