На Харківщині підірвалися працівники дорожньої служби: подробиці (ФОТО)

На Харківщині щодня піротехніки знаходять та знищують вибухонебезпечні предмети

У Харківській області залишається високою мінна небезпека і майже щодня є постраждалі серед мирного населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Очільник області розповів, що у вівторок, 8 листопада, на трасі біля Чкаловського в Чугуївському районі підірвалися працівники дорожньої служби. За словами Олега Синєгубова, 2 людей - загинули, ще 2 - госпіталізовані. 

У Харківській обласній прокуратурі повідомили, що трагедія сталася близько 15 години на автотрасі Чугуїв-Мілове поблизу повороту на с. Чкаловське. Двоє працівників ремонтно-дорожнього підприємства загинули внаслідок вибуху протитанкової міни, ще двоє — травмовані. Розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

picturepictureПіротехніки щодня проводять роботи у Харківській області. Фахівці вже знищили 45 тисяч вибухонебезпечних предметів. 

“Але скільки ще триватиме процес - прогнозувати складно, адже окупанти замінували величезні території”, - наголосив Олег Синєгубов.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 26 жовтня в Ізюмському районі сьогодні на ворожу міну наїхав автомобіль піротехніків ДСНС. За словами очільника області Олега Синєгубова, попередньо, це була протитанкова міна. У результаті підриву автомобіля 1 людина загинула, 5 осіб отримали поранення.

Відомо, що всі поранені були шпиталізовані та отримали необхідну медичну допомогу. Троє поранених, за оцінкою медиків, перебували у тяжкому стані, двоє  постраждалих отримали поранення середнього ступеня тяжкості. Олег Синєгубов наголосив, що в області зберігається висока мінна небезпека. Він закликав жителів області бути максимально обережними, не відвідувати лісосмуги, ліси, поля, не ходити узбіччями дороги. Також не можна торкатися незнайомих чи підозрілих предметів. Керівник Харківської ОВА розповів, що наразі можна пересуватися дорогами з твердим покриттям, де уже були проведені роботи з розмінування.



Джерело: https://t.me/kharkivoda

РОБЕРТ

9 листопада 2022, 13:57

епаная путня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися