Батюшку та прихожанку однієї з церков Харківщини розшукує СБУ: що трапилося

Батюшка та прихожанка церкви у Харківській області втекли до РФ.

Служба безпеки України оголосила в розшук зрадника в рясі та його поплічницю, які працювали на гауляйтера Харківщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника Управління СБУ у Харківській області Владислава Абдули.

Так, батюшка одного із храмів УПЦ московського патріархату під час тимчасової окупації Куп’янського району закликав місцеву релігійну громаду підтримати рашистів. Також у своїх "проповідях" виправдовував злочини Росії у війні проти України.

Крім того, він усіляко сприяв поширенню окупаційного режиму у захопленій частині регіону і для цього особисто контактував з місцевим гауляйтером Віталієм Ганчевим.

Саме з ним представник УПЦ МП погоджував свої дії щодо використання церкви для залучення громадян до лав ворога і дискредитації Сил оборони України.

Для проведення підривної діяльності він залучив прихожанку з одного із місцевих селищ, яка допомагала йому розповсюджувати прокремлівську пропаганду на території громади. Спільно з прихожанкою поплічник окупантів у рясі навіть надіслав "благодарение" для так званого "главы военно-гражданской администрации Харьковской области". Так, у листі підозрювані дякували російським військовим за "добробут і допомогу".

Однак, під час звільнення району клірик зі своєю спільницею втекли до РФ, де намагаються переховуватись від правосуддя.

Наразі обом фігурантам заочно повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України та оголошено у розшук.

Тривають комплексні дії для притягнення винних до відповідальності за злочини проти України.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Харківської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

OAInd-312scAwfnXsZZ4W86pg.jpg



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися