Жителі Харкова та області можуть дізнатися про замінування у смартфоні

Рятувальники відновили карту вибухонебезпечних зон.

Завдяки мобільному додатку " MineFree " українці можуть повідомити рятувальників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (далі – ДСНС), у разі виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів, а також можна переглянути на карті певні території, де є можливе забруднення вибухонебезпечними предметами.

Також у додатку є можливість почитати довідник ДСНС, що містить відомі вибухонебезпечні предмети.

Якщо Ви наблизитесь до небезпечного предмета, який вже попередньо ідентифікований піротехніками ДСНС, програма "MineFree" автоматично надішле Вам текстове повідомлення з попередженням про небезпеку, а також телефон видасть вібрацію та відповідний сигнал.

Зараз же вийшли оновлення до програми, де оновлено карти вибухонебезпечних зон.

Також з'явився додатковий довідник із реальними фото вибухонебезпечних предметів (обов'язково сповіщайте, якщо виявили один із них). Аналітична панель, за допомогою якої можна відстежити кількість знешкоджених вибухонебезпечних предметів рятувальниками ДСНС.

Для використання нових функцій програми мінної безпеки MineFree необхідно оновити на iOS та Android. Застосування використовує у своїй роботі дані ДСНС , які постійно оновлюються в режимі онлайн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині сапер втратив частину кінцівки: що сталося (ФОТО). Саперу відірвало стопу, рятувальнику збирають допомогу.

7 листопада, під час виконання робіт із розмінування території Харківщини, стався підрив, внаслідок якого сапер отримав поранення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

Так, внаслідок підриву постраждав начальник відділення піротехнічних робіт лейтенант служби цивільного захисту Сергій Молчанов. Сергій отримав вибухово-уламкове поранення: травматична ампутація правої стопи.

Осколкове поранення м'яких тканин правого плеча та голови. Нині Сергій перебуває у лікарні, його стан – середньої тяжкості. Рятувальники надали реквізити банківської картки для небайдужих, хто може допомогти рятувальнику: 4149 4991 3210 1732 (Молчанов Сергій Вікторович).





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися