Стало відомо, яке місто допоможе відновити деокуповану громаду Харківщини

Вінниця стала містом-другом для деокупованої Балаклії

У Вінниці планують виділити 10 мільйонів гривень на забезпечення життєдіяльності Балаклійської громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської ради. 

Відповідне рішення підтримав виконком Вінницької міської ради, однак остаточно його повинні ухвалити під час сесії.

З бюджету Вінницької громади 10 мільйонів гривень субвенції спрямують на відновлення об’єктів житлово-комунального господарства і соціальної сфери Балаклії. Наразі місто потребує будівельних матеріалів, генераторів, обігрівачів для підготовки до зими.

У Балаклійській міськраді нагадали, що у рамках проєкту "Разом" "Культурного десанту" Вінниця стала містом-другом для звільненої від окупантів Балаклії.

Балаклійській громаді волонтери з Вінниці доставили перший вантаж з допомогою. До Балаклії прибули теплі речі, іграшки, велосипеди, книги, продукти тощо. Речі зібрали волонтери разом з небайдужими вінничанами для мешканців деокупованої громади.

“Балаклійська міська рада висловлює слова щирої подяки нашому місту-другу за допомогу та підтримку! Люди з різних українських міст повинні об’єднуватися та ставати ближчими. Разом до Перемоги!”, - зазначили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Балаклії відбудовують центральну лікарню. Медичний заклад зазнав значних руйнувань через влучання ворожих снарядів.

Під час окупації Балаклії росіяни розгорнули казарму в лікарні. Потім вивезли та знищили практично все медичне обладнання. А відступаючи, окупанти обстріляли корпуси медичного закладу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися