В одній з громад Харківщини виявили головного “модератора” впровадження російської освіти: деталі

Директорці ліцею повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності

У м. Куп’янськ прокурори та правоохоронці 17 листопада вилучили понад 5 тисяч російських підручників. Також знайшли атестати про неповну загальну середню освіту зразка РФ. Документи були підписані так званим “главой военно-гражданской администрации Харьковской области”. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Згодом виявили й головного “модератора” впровадження російської освіти. Ним стала директорка цього ліцею. Перед навчальним роком керівниця закладу освіти отримала від окупантів підручники для учнів 1-11 класів російського зразка.

Щоб “підвищити кваліфікацію” вчителів для навчання дітей за російськими стандартами директорка ліцею направила вчителів початкових класів до м. Курськ РФ. 

Директорці ліцею повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Триває досудове розслідування.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 10 листопада прокурори Ізюмської окружної прокуратури Харківської області спільно зі слідчими поліції оглянули Богуславську загальноосвітню школу. У школі знайшли підтвердження спроб окупантів впровадити російську освіту на Харківщині. Окупанти перетворили шкільні кабінети на склад книжок Російської Федерації. Правоохоронці вилучили понад 500 підручників російського зразка для учнів 1-11 класів. Підручники були з математики, фізики, літератури, інформатики, алгебри, геометрії, історії.

Агітація, пропаганда та виховання “русского духа и патриотизма” — основні цілі російської так званої навчальної програми”, - розповіли у прокуратурі.  Російські підручники долучать як речові докази до кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися