Як триває процес підключення світла в Харкові та області

Олег Синєгубов розповів про ситуацію в області.

У Харківській області та в Харкові вже заживили електроенергією майже 70% споживачів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Учора багато областей України, у тому числі Харків і Харківська область, через тероризм окупантів залишилися без світла.

"Завдяки нашим енергетикам уже опівночі подали напругу на об’єкти критичної інфраструктури Харківщини, а також до підстанцій Харківського, Лозівського та Чугуївського районів", – повідомив очільник області.

До 10 ранку були заживлені очисні та теплові мережі. Згодом – метро, трамвайно-тролейбусне управління й частину абонентів м. Харків.

Ще близько 150 тисяч споживачів у м. Харків залишаються без світла, а в області – майже 300 тисяч жителів.

"Процес відновлення триває безперервно. Величезна подяка енергетикам та всім службам за світло і тепло в наших домівках", – зазначає Олег Синєгубов.

Крім того, в НЕК "Укренерго" повідомляють, що енергосистема поступово відновлюється після сьомої масованої хвилі російських ракетних ударів. Ціллю вчорашньої атаки були переважно об’єкти генерації, що спричинило системну аварію та масові знеструмлення споживачів в Україні та Молдові. Енергосистема Україні і Молдови наразі об’єднана і працює синхронно з європейською континентальною мережею.

В Україні ситуація залишається складною, але контрольованою. Це означає, що НЕК "Укренерго" реалізує відповідний протокол дій по поверненню блоків електростанцій в роботу, та разом з обленерго застосовує резервні схеми заживлення споживачів. В першу чергу заживлюються об’єкти критичної інфраструктури по всій країні: водоканали, теплокомуненерго, системи водовідведення тощо. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго не припиняють аварійно-відновлювальні роботи з моменту завершення атаки.

Через специфіку атаки, яка спричинила зупинку атомних електростанцій, відновлення живлення в країні триває довше, ніж після попередніх атак. Наразі всі електростанції в Україні поступово повертаються в роботу: спочатку гідро та теплоелектростанції, пізніше – атомна генерація. На вечір 24 листопада диспетчерський центр Укренерго прогнозує зменшення дефіциту в системі.

Втім, дефіцит в енергосистемі все одно залишатиметься. Для того, щоб тримати її стабільну роботу в таких умовах "Укренерго" продовжує застосовувати графіки обмежень споживання.

"Ми закликаємо споживачів, яким вже повернули енергоживлення, не нехтувати заходами економії електроенергії. Ми працюємо. Світло повертаємо. Ми впораємось", – зазначають в енергокомпанії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися