Мер Харкова розповів, чи буде евакуація з міста у разі тривалого блекауту

Наразі у Харків повернулося дуже багато харків’ян.

Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що поки говорити про часткову евакуацію з Харкова під час тривалого відключення світла – недоречно. Про це мер міста розповів журналістам в етері національного телемарафону "Єдині новини", інформують "Коментарі. Харків".

Ігор Терехов зазначив, що дуже багато харків’ян прийняли для себе рішення повернутися додому, тому говорити про евакуацію, як наприклад у Києві, як мінімум недоречно.

"Ми працюємо, від початку війни усі на своїх робочих місцях. Харків’яни – це одна така дружня харківська родина, які нікуди тікати чи виїжджати не збираються. Тому ми організовуємо “пункти незламності". Є приватні будинки, є лікарні, де ми також організовуємо теплі приміщення, щоб туди можна було зайти, зігрітися. Будемо працювати, будемо виживати. Ми не здаємося, нас не зламати, тому будемо у Харкові", – сказав мер.

Він повідомив, що наразі у Харкові проживають близько 1,1 мільйона людей. Харків’яни повертаються з-за кордону та інших областей, починають прцювати та налагоджувати бізнес.

"Це пов’язано передусім з тим, що наші Збройні сили відігнали ворога", – зазначив Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Почав діяти новий графік погодинних відключень світла у Харкові та області (АДРЕСИ). Графік з адресами та часом у Харкові та області можна подивитися за посиланням.

АТ "Харківобленерго" опублікувало графік погодинних відключень електроенергії, який починає діяти сьогодні, 28 листопада. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на обленерго Харківщини.

Так, графік діятиме тиждень – до 4 грудня, складатиметься з 12 черг, з 7 ранку до 22 вечора. Згідно графіку світла по одній адресі може не бути три години. Проте на такий час діятимуть відключення за умови дії погодинних відключень. Якщо світло вимикатимуть за аварійними графіками, чи через обстріли та пошкодження, електроенергії може не бути значно більше часу. Подивитися адреси та час, коли вимикатимуть світло саме у вас, можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися