Росіяни обстріляли Харківщину: є загиблі (ФОТО)

Від обстрілу сталася пожежа у житловому будинку.

Минулої доби ворог завдав 2 ракетних удари по нежитлових цивільних спорудах Харкова. Ніяких військових об’єктів там не було. На щастя, обійшлося без постраждалих. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За минулу добу з 15 на 16 грудня, противник наносив удари з танків та артилерії по населених пунктах Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. На Куп’янському напрямку окупанти обстрілювали з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Вільшана, Іванівка, Кислівка, Табаївка, Котлярівка, Берестове і Першотравневе.

У селі Подоли Куп'янського району внаслідок обстрілу горів приватний будинок на площі 60 м2. Протягом години бійці 44-ї ДПРЧ впорались з вогнем. Постраждалих немає.

2 рази рятувальні підрозділи виїжджали на перевірку місць обстрілів, де не трапилось пожеж. У м. Куп’янську ворожий боєприпас потрапив у землю, пошкодивши водогін та газогін середнього тиску. У Холодногірському районі Харкова ракети потрапили в об’єкт, що не експлуатувався. Постраждалих немає.

Біля 7 ранку в місті Куп’янськ російські загарбники нанесли ракетний удар по центральній міській лікарні. Попередньо комплексами с-300. Є пряме влучання в будівлю аптеки. Також пошкоджено інфекційного відділення лікарні. Жертв та постраждалих не виявлено.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, минулої доби загинула жінка 50 років. Деталі з’ясовуються.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області через знеструмлення виникли проблеми: подробиці

Метро працює у місті лише як укриття.

Через ранковий обстріл Харкова та області рашистами знеструмлений Харківський метрополітен, а також є проблеми з відправленням потягів "Укрзалізниці".

Харківський метрополітен о 09:19: "Шановні пасажири! Тимчасово припинено рух лініями Харківського метрополітену. Приносимо вибачення за тимчасові незручності!"

Харківський метрополітен о 10:05: "Шановні харків’яни! Незважаючи на зупинку руху поїздів усі станції Харківського метрополітену працюють у якості укриття".

"Укрзалізниця" о 09:41: "Через пошкодження енергетичної інфраструктури низка залізничних дільниць у Харківський, Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлена.

Наразі пасажирські електропоїзди у цих регіонах прямуватимуть під резервними тепловозами. Зберігайте спокій, слідкуйте за оновленнями інформації на офіційних каналах Укрзалізниці та вокзалах. Посадка та висадка триває через підземні переходи".

Харків та Харківська область вибухи: не ігноруйте сигнал тривоги

Зараз у Харкові та Харківській області, як і по всій Україні оголошена "повітряна тривога". Українців закликають знаходитися в укриттях та не ігнорувати сигнал тривоги.

Деякі очільники обласних військових адміністрацій повідомляють про ракетну небезпеку та пуски ракет. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов написав у своєму телеграмі:

"Увага, шановні жителі Харкова та області: не ігноруйте сигнал повітряної тривоги! Під час повітряної тривоги перебувайте в укриттях".

Нагадаємо, що вчора Росія обстріляла Харків та область ракетами С-300. "Приліт" стався на складських приміщеннях одного з підприємств у Холодногірському районі.

ОНОВЛЕНО:

Олег Синєгубов о 09:03: "Окупанти завдали 3 удари по критичній інфраструктурі Харківщини. За попередньою інформацією, постраждалих немає".

Ігор Терехов о 09:07: "У Харкові другий день поспіль вибухи. Попередньо під ракетним ударом інфраструктурний об’єкт. Можуть бути проблеми з електропостачанням. Будьте обережні та знаходьтесь в укриттях".

Олег Синєгубов о 09:20: "Є влучання у об’єкти критичної інфраструктури в Чугуївському районі. Попередньо - без постраждалих. Можливі перебої із електропостачанням".

Ігор Терехов о 09:32: "Харків знеструмлений, але працюють усі "Пункти Незламності", де можна зігрітися, підзарядити телефон, там є гарячий чай та інтернет. Вистоємо та переможемо!".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися