Енергетики та прикордонники Харківщини здали свою кров для захисників та захисниць України

Ці люди наближають перемогу всіма способами.

На Харківщині прикордонники та енергетики долучилися до поповнення запасів крові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МВС України та АТ "Харківобленерго".

Прикордонники долучились до здачі крові для поранених захисників та захисниць України, які боронять країну в складі Сил оборони.

"У такий складний час ми повинні допомагати кожному, а надто нашим пораненим побратимам, які заради Перемоги та мирного майбутнього наших дітей ризикують власним життям. Здати кров — це найменше добро і ми впевнені, що наша кров потрібна пораненим бійцям. Завдяки донорству медичні працівники рятують життя сотням наших побратимів, які одужують та повертаються у стрій, щоб продовжувати захищати Батьківщину", – каже Інна – фельдшер одного з підрозділів.

Цього разу 40 прикордонників здали 18 літрів крові. Це дозволить поповнити запаси донорської крові, на основі яких можна отримати не тільки компоненти крові, а й виготовити окремі препарати. Охочих долучитись було більше, проте військовослужбовці нещодавно здавали кров і повинні зробити перерву.

Також і працівники АТ "Харківобленерго" відвідали Харківський обласний центр служби крові та знову здали кров для поранених військових та всіх, кому потрібна донорська кров. Харківські енергетики вже не вперше відреагували на прохання центру про допомогу.

"Кров дуже потрібна і військовим, і цивільним. Це черговий організований виїзд в центр переливання. Цього разу виявили бажання стати донорами понад 30 працівників товариства", - підкреслили в обленерго.

Акцію "Кров рятує життя" в "Харківобленерго" проводять вчетверте.

"Ми продовжуватимемо цю ініціативу і надалі. Власним прикладом ми заохочуємо інших приєднатися до цієї справи. Радимо слідкувати за повідомленнями від обласного центру служби крові у соціальних мережах та оперативно реагувати на інформацію про дефіцит крові, адже від цього залежить життя інших людей", - зазначили у товаристві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріли Харківської області: постраждав об’єкт газової промисловості та житлові будинки(ФОТО)

Газопереробне підприємство гасили майже пів доби.

Протягом доби від ворожих обстрілів потерпали населені пункти Куп'янського, Харківського, Чугуївського та Богодухівського районів, що розташовані поруч з кордоном та лінією зіткнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Пожежі, спричинені обстрілами з боку окупантів, трапилися в Ізюмському та Куп'янському районах Харківщини. Горів енергетичний об’єкт та адміністративна будівля. Без постраждалих.

"Враховуючи, що це газопереробне підприємство, є певні особливості щодо гасіння пожежі, яка там виникла. За попередніми даними рятувальників, для остаточної ліквідації займання може знадобитися кілька днів", — розповів Олег Синєгубов.

Він також додав, що в області є постраждалі від залишених ворогом мін та нерозірваних боєприпасів. Вчора в селі Новий Бурлук Чугуївського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався та отримав осколкові поранення 45-річний тракторист. Медики оцінюють його стан як середньої тяжкості.

В Ізюмі від вибуху боєприпасу отримав поранення 39-річний чоловік, який намагався розібрати боєприпас у себе вдома.

"Вкотре закликаю усіх – в разі виявлення підозрілих предметів не торкайтеся їх а одразу звертайтеся в поліцію або до ДСНС", – зазначив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися