Став «старостою» та почав розселяти російських військових у домівки місцевих – виявлено колаборанта

Зраднику повідомлено про підозру заочно.

Обійняв посаду "старости" та розселяв російських солдат у домівки місцевих — правоохоронці встановили чергового поплічника окупантів у Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 40-річному чоловіку за фактом добровільного зайняття посади, пов'язаної з виконаниям організаційно-розпорядчих функцій, у незаконному органі влади в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у с. Кочубеївка місцевий мешканець погодився на пропозицію російських загарбників та обійняв посаду "старости".

Псевдопосадовець намагався усіляко догодити кураторам. Так, він розселяв російських військовослужбовців у будинки селян. Крім того, колаборант організовував видачу гуманітарної допомоги від держави-агресорки, створюючи "турботу" від російської влади.

Поплічник окупантів втік на територію країни-агресора у супроводі російських військових. Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області наймасштабнішу кількість загиблих ідентифікують швидше

Родичі загиблих хочуть якнайшвидше поховати рідних належним чином.

Це прискорить встановлення особистостей померлих, яких знайшли на масових захороненнях.

Нові ДНК-машини, що були передані американським бізнесменом Говардом Баффетом Харківській поліції, вже працюють в Ізюмі. Про це повідомляють "коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника слідчого управління ГУ НП Харківської області Сергія Болвінова.

Перша машина вже активно використовується в роботі – криміналісти та слідчі слідчого управління працюють щоденно. Криміналісти відбирають ДНК-зразки у людей, котрі звертаються з проханням перевірити ДНК співпадіння з загиблими на Ізюмському масовому захороненні. Не рідко приходять з дітьми, щоб дізнатись, чи захоронений батько на тому кладовищі.

"Ми ретельно ставимся до перевірок – тому що хочемо, щоб якомога скоріше загиблі були ідентифіковані та передані родичам для належного поховання, а злочини були розслідувані якнайшвидше. Вдячний за сучасне обладнання для ДНК-експертиз Howard G. Buffett foundation – ми цінуємо допомогу наших друзів та партнерів", – зазначив Сергій Болвінов.

Новий графік відключення світла у Харкові та області на останній тиждень грудня

Графік можна подивитися за посиланням.

АТ "Харківобленерго" опублікувало новий графік погодинних відключень з 26 грудня по 1 січня. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на "Суспільне. Харків".

Графік погодинних відключень складається з 12 черг: 1 черга 19:00 — 22:00; 2 черга 07:00 — 10:00; 3 черга 08:00 — 11:00; 4 черга 09:00 — 12:00; 5 черга 10:00 — 13:00; 6 черга 11:00 — 14:00; 7 черга 12:00 — 15:00; 8 черга 13:00 — 16:00; 9 черга 14:00 — 17:00; 10 черга 15:00 — 18:00; 11 черга 17:00 — 20:00. 12 черга 18:00 — 21:00.

Подивитися, до якої черги входить ваш населений пункт та вулиця можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися