На Харківщині відновили міст: де дозволили проїзд

Відновлення руху шляхопроводом значно полегшить перевезення гуманітарної допомоги та медикаментів на деокуповані території

У Харківській області відновили міст, який окупанти зруйнували у вересні під час відступу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Об'єкт знаходиться в селі Мартове, Чугуївського району на Печенізькому водосховищі. Рух транспорту мостом відновили 24 грудня. Цей шляхопровід значно полегшить перевезення гуманітарної допомоги та медикаментів, жителям постраждалих населених пунктів та деокупованих територій області.

У ДП “Дороги Харківщини” розповіли, що фахівці виконали великий обсяг робіт:

  • демонтували зруйновані конструкції

  • звели нові прогонні балки,

  • провели армування та бетонування нової монолітної плити та тротуарів,  

  • улаштували гідроізоляцію,

  • застелили нове асфальтне покриття.

Нині проводяться роботи з відновлення інших об’єктів, які постраждали від дій окупантів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Укравтодор підписав договір на реконструкцію мосту, зруйнованого у Харківській області в результаті повномасштабної російської агресії. У результаті моніторингу системи “Прозорро”, стало відомо, що служба автомобільних доріг у Харківській області уклала угоду з ТОВ “Спільне Українсько-німецьке підприємство” “Автострада”. Документи стосуються реконструкції мосту на деокупованих територіях. Вартість робіт становить понад один мільярд гривень.

А на Харківщині триває відновлення транспортного сполучення. За словами керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, наразі в області працює 23 маршрути, що з'єднують деокуповані міста і села з обласним та районними центрами. Всього ж відновили 138 маршрутів.  При цьому до повномасштабного вторгнення РФ в Україну в Харківській області функціонувало 285 приміських та міжміських автобусних маршрутів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися