Як покарали бойовика так званої “ДНР”, який пограбував жителів Харківщини

Бойовик так званої “ДНР” на судовому засіданні щиро розкаявся у вчиненому

Суд визнав винним бойовика так званої “ДНР” за фактом порушення законів та звичаїв війни, вчиненого групою осіб. Покарання передбачене у ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У прокуратурі розповіли, що 23 лютого чоловіка призвали до лав так званої армії “ДНР” під час загальної мобілізації для участі у проведенні бойових дій проти України на боці Росії.

У березні цього року військовий знаходився у селі Руські Тишки Харківського району. Населений пункт тоді знаходився у тимчасовій окупації. 

Бойовик отримав від представника 13 складу 25-ої мотострілецької бригади ЗС РФ наказ проникнути у будинок місцевого жителя. Він, за даними російської розвідки, передавав координати розташування окупантів українським військовим. 

Бойовик виконав наказ - проник у будинок. Також він пограбував власників. З собою зловмисник забрав їх особисті речі та дорогоцінні ювелірні прикраси, спричинивши матеріальну шкоду на суму майже 400 тисяч гривень.

Бойовик так званої “ДНР” на судовому засіданні щиро розкаявся у вчиненому. 

26 грудня Котелевський районний суд Полтавської області виніс обвинувальний вирок та призначив військовому покарання у виді 9 років позбавлення волі. 

Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що суд визнав винними чотирьох військових РФ у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. 23 грудня суд призначив військовим РФ покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися