У Харківській області через обстріл є поранені – Синєгубов

Жінка отримала вибухову травму.

Минулої доби ворог з артилерії, танків, мінометів та іншого озброєння обстрілював прикордонні райони Харківщини та населені пункти, що розташовані неподалік від лінії зіткнення. Найбільше потерпає Куп’янський напрямок. Про це повідомляють "коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

В м. Куп'янськ та смт Куп'янськ-Вузловий обстрілами пошкоджені приватні будинки. Також під ворожим вогнем були населені пункти Харківського та Чугуївського районів.

За даними Обласного центру екстреної медичної допомоги, в Куп’янську внаслідок обстрілу 57-річна жінка отримала вибухову травму. Госпіталізована у важкому стані.

"Крім того, в Ізюмському районі 23-річний чоловік підірвався на вибуховому пристрої. Доставлений до лікарні у стані середньої тяжкості. Вкотре закликаю усіх пам'ятати про мінну небезпеку та бути максимально обережними", - написав очільник області.

Піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують роботи з розмінування. За минулу добу знешкоджено ще 103 вибухонебезпечні предмети.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

ЗСУ звільнили декілька населених пунктів на Харківщині – ISW

Офіційно Генштаб не повідомляє про деокупацію.

У Харківській області Сили оборони України, ймовірно, покращили свої позиції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Інституту вивчення війни (ISW).

"Українські сили, ймовірно, досягли більших успіхів на північному сході України, ніж раніше оцінювало ISW. 27 грудня голова Харківської облдержадміністрації Олег Синегубов заявив, що російські війська окупували 1,6% території Харківської області. За даними ІВВ щодо оцінки місцевості станом на 26 грудня, російські війська окупували близько 1,747 відсотка території Харківської області (різниця близько 46 квадратних кілометрів). Українські війська, ймовірно, захопили Дворічну, Новомлинськ і Тавільжанку на північному сході Харківської області та Коломийчиху в Луганській області, враховуючи те, що як російські, так і українські джерела повідомляли про обстріл Росією цих населених пунктів 27 грудня. ISW відповідно оновив свої карти", – зазначають в повідомлені.

Також на мапі "звільнено" і Гряниківку.

Зазначимо, що офіційних повідомлень Генштабу ЗСУ про де окупацію цих населених пунктів немає, проте Генштаб, дійсно повідомляє про обстріли цих населених пунктів. Карту бойових дій DeepState також не оновили – на мапі Тавільжанка знаходиться під окупацією.

За інформацією Генерального Штабу ЗСУ станом на ранок, на Слобожанському напрямку обстановка залишається стабільною,  ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

За добу з 27 на 28 грудня на Слобожанському напрямку обстрілів зазнали райони населених пунктів Глибоке, Стариця, Огірцеве і Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Новомлинськ, Тавільжанка, Дворічне, Куп’янськ, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Першотравневе Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися