Два залізничники з Харківщини допомагали перекидати російські воєнні ешелони в Україну

Працівники Укрзалізниці перейшли на бік ворога під час окупації Куп’янщини.

Служба безпеки України викрила двох мешканців Харківщини, що активно співпрацювали з ворогом. Зловмисниками виявились працівники регіональної філії Укрзалізниці, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію речника управління СБУ в Харківській області Владислава Абдули.

Під час захоплення частини регіону вони приєднались до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Там їх призначили керівником та його заступником виробничого підрозділу створеного агресором "Купянской колейной машинной станции".

На цих "посадах" вони допомагали країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті.

Насамперед колаборанти сприяли перекиданню рухомими складами військової техніки, озброєння та боєприпасів з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини.

Після звільнення регіону зловмисники намагались "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя.

Втім, співробітники СБУ встановили їх місцезнаходження і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання вартою.

Заходи з викриття поплічників агресора проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росіяни ввечері випустили 13 іранських Шахедів по Харківській області – є "прильоти"

Сили ППО збили більшість іранських дронів над Харківщиною.

Цієї ночі російські окупанти в чергове завдали удару по енергетичній інфраструктурі Харкова, застосувавши для цього 13 іранських БпЛА “Шахед-136”. 11 цих дронів підрозділи Сил оборони України збили. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на ранкову інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Вчора ввечері під час "повітряної тривоги" харків’яни та мешканці області чули вибухи, повідомлялося про помічених над містом ворожих безпілотників та роботу нашої ППО.

Мер міста Ігор Терехов повідомив про атаку дронами інфраструктурного об’єкту міста, також очільник області Олег Синєгубов закликав усіх бути максимаотно обережними та знаходитися в укриттях.

За даними Генштабу ЗСУ за добу на Слобожанському напрямку обстановка залишається стабільною, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

Також на Слобожанському напрямку артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Червона Зоря, Ветеринарне, Красне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Стариця, Тернова, Новомлинськ та Дворічна на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворог обстріляв райони понад 20 населених пунктів. Серед них – Синьківка, Вільшана, Куп’янськ, Кислівка і Крохмальне Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися