Колишнього артдиректора харківського телеканалу «ТОНІС-ЦЕНТР» засудили за співпрацю з росією

Чоловіка посадили до в’язниці на 10 років.

Прокурори домоглись 10 років за ґратами колишньому артдиректору телевізійного каналу Харкова, який виготовляв листівки для підняття "бойового духу" російської армії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 61-річного харків’янина за фактом здійснення за попередньою змовою групою осіб інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, спрямованої на її підтримку (ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України). 

Прокурори у суді довели, що колишній художник-постановник телеканалу "ТОНІС-ЦЕНТР", що працює під брендом "7-го каналу", виготовляв у себе вдома листівки із зображенням символіки латинської літери "Z" та триколору російського прапора. Виготовлені макети листівок він надсилав своїй доньці, яка проживає в РФ. Вона, у свою чергу, зверталась до російських міністерств та пропонувала "творіння" свого батька для розповсюдження серед особового складу ЗС РФ та незаконних збройних формувань "ЛНР" та "ДНР".

Встановлено, що посадовці Кремля були вдячні харків’янину за підняття "бойового духу" російських військових.

Обвинувачений у суді повідомив, що, зі слів доньки, в середині квітня 2022 року за один день для армії РФ надрукували 1000 екземплярів листівок за його макетами. 

Крім того, чоловік зберігав у себе вдома радянську та антиукраїнську літературу, а також книгу колишнього президента-втікача.

У суді колишній артдиректор повністю визнав свою вину. 

28 грудня 2022 року Дзержинський районний суд м. Харкова виніс обвинувальний вирок. Чоловіку призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов‘язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на 10 років.

У списку акціонерів ПрАТ "Регіональна телемовна компанія "Тоніс-центр" є син покійного ексголови міста Харкова Геннадія Кернеса Даніїл Прівалов та Алла Миколаївна Добкіна — мати колишнього нардепа Михайла Добкіна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові вимагають перейменувати проспект

У Харкові вимагають перейменувати проспект Героїв Сталінграду. Саме таке формулювання значиться у петиції до Харківської міської ради.

Автор петиції Олександр Реунов зазначає, що Сталінград – "неприпустиме слово для України і ніякого відношення до історії Харкова не має, від слова зовсім".

"Вимагаю повернення старої назви вулиці Байрона замість проспекту героїв Сталінграду", – йдеться в петиції.

Збір підписів петиції почався 27 грудня та триватиме ще 83 дні. Щоб підтримати звернення, можна підписати його за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися