Що відбувається зі світлом та газопостачанням у Харківській області – ХОВА

Енергетики та газовики після обстрілів працюють майже цілодобово.

На Харківщині продовжують відновлювати електро- та газопостачання. Як повідомив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам, після обстрілів рф фахівці повернули світло до 720 споживачів Вільчої Вовчанської громади.

"Також тривали роботи в Ізюмському та Харківському районах, зокрема, відновлено електропостачання 27 споживачам Ізюма та 12 мешканцям Липців", – сказав Михайло Харнам.

Окрім цього, газовики розпочали ремонтні роботи у Малих Проходах Дергачівської громади Харківського району.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росіяни намагатимуться знову наступати на Харків, як тільки промерзне земля – генералМельник

Щойно земля промерзне, росіяни підуть у атаку, прогнозує командувач військами Харківського військового округу на сході країни генерал Сергій Мельник в інтерв’ю Nos.nl.

Крім атаки на Київ, генерал Мельник також очікує, що його місто зіткнеться з наступом на землі. Групи з десяти-двадцяти російських військових уже перетинають кордон для розвідки та диверсій, каже він. Харків знаходиться приблизно в сорока кілометрах від російського кордону.

Як і в лютому цього року, за словами Мельника, росіяни намагатимуться відрізати Харків від Києва, щоб українські війська на Донбасі не могли рушити на захід на допомогу столиці.

Також Сергій Мельник вважає, що наступний раунд війни відбудеться за допомоги великої кількості мобілізованих російських солдат. Вони будуть погано озброєні та погано навчені, як і багато хто з нещодавно призваних в ряди окупантів.

У Харкові вимагають перейменувати проспект

У Харкові вимагають перейменувати проспект Героїв Сталінграду. Саме таке формулювання значиться у петиції до Харківської міської ради.

Автор петиції Олександр Реунов зазначає, що Сталінград – "неприпустиме слово для України і ніякого відношення до історії Харкова не має, від слова зовсім".

"Вимагаю повернення старої назви вулиці Байрона замість проспекту героїв Сталінграду", – йдеться в петиції.

Збір підписів петиції почався 27 грудня та триватиме ще 83 дні. Щоб підтримати звернення, можна підписати його за посиланням.

Також у Харкові хочуть перейменувати вулицю Гуданова на честь "азовців"

У Харкові пропонують перейменувати вулицю Гуданова на честь двох братів, що служили в полку "АЗОВ". Відповідна петиція з’явилася 29 грудня на сайті Харківської міської ради, повідомляють "Коментарі. Харків".

Так, автор петиції Ігор Іващенко зазначає, що брати Гипик Богдан та Гипик Ярослав мешкали по вул. Гуданова, 12, вони проходили військову службу за контрактом в полку "АЗОВ" з моменту початку війни в Україні. Брати Гипик загинули, захищаючи м. Маріуполь в момент повномоштабної війни, розв’язаної Росією проти України.

"Перейменувати вул. Гуданова в місті Харків на вуліцю Гипика, в пам’ять померлих братів за нашу державу", - пропонує автор петиції.

Щоб проголосувати за цю петицію, можна перейти за посиланням. Збір підписів триватиме ще 85 днів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися