Уряд спрямує більше 17 мільярдів гривень на відновлення житла – Шмигаль

Перший пріоритет – зруйноване житло людей.

Україна планує найближчим часом розпочати відновлення зруйнованого житла за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків.

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду у вівторок, передає Укрінформ.

"Спільно зі Світовим банком плануємо провести чергову верифікацію потреб України на швидке відновлення. Нагадаю, що маємо таку фіксацію на початок червня. Тоді цифра становила 350 млрд доларів завданих збитків. Враховуючи останні атаки на нашу інфраструктуру, сьогодні ця сума сягає понад 700 млрд доларів", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що у держбюджеті на нинішній рік закладено 35,5 млрд грн для Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Це - будівництво та ремонт громадських будівель, об’єктів критичної інфраструктури, забезпечення житлом ВПО.

"Уже найближчим часом розраховуємо почати відновлення за рахунок коштів, конфіскованих у російських банків - на спецрахунку вже є для цього 17 млрд грн. Перший пріоритет — зруйноване житло людей", - наголосив прем'єр.

За його словами, частиною великої відбудови буде залучення в українську економіку іноземних інвестицій. Тому цього року Україна мусить завершити розпочаті переговори про страхування військових ризиків для іноземних інвесторів.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб забезпечив перерахування до спеціального фонду державного бюджету коштів в еквіваленті 17 млрд грн з рахунків Промінвестбанку та Міжнародного резервного банку (колишній Сбербанк росії).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріли Харківської області за 5 січня – Генштаб

Російські війська продовжують жорстокий обстріл міст та сел Харківської області. За даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Слобожанському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Красне, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка, Фиголівка та Дворічна Харківської області.

На Куп’янському напрямку під вогневе ураження потрапили райони 20 населених пунктів. Серед них – Іванівка, Масютівка, Куп’янськ, Западна, Вільшана, Берестове, Кислівка, Котлярівка і Крохмальне на Харківщині.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися