Ситуація зі світлом погіршується: що відомо

Протягом доби можливі аварійні вимкнення електроенергії

Станом на 10:00 10 січня в Україні підвищилось споживання електроенергії. Причиною тому стала низька температура, посилена сильним вітром у більшості регіонів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію “Укренерго”. 

Також у компанії зазначили, що зросло споживання електроенергії промисловістю та бізнесом. У результаті цього зріс дефіцит потужності, у тому числі й в нічні години.

“Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж усієї доби – з 00:00 до 24:00. На жаль, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення”, - зауважили в компанії.

В окремих областях через несприятливі погодні умови, а саме поривчастий вітер, виникли пошкодження у мережах операторів системи розподілу. Спеціалісти виконують необхідні ремонтні роботи.

В “Укренерго” зазначили, що у прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною. Висока активність бойових дій призводить до значних пошкоджень електромереж. 

У компанії зазначили, що енергосистема наразі не в змозі покрити споживання у повному обсязі. До такої ситуації призвели пошкодження, завдані ворожими обстрілами, та окупація низки електростанцій, які виробляють електроенергію. Приміром потужності окупованої Запорізької АЕС дозволили б повною мірою покрити потребу в електроенергії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що фахівці “Харківобленерго” оприлюднили графік відключення електроенергії у населених пунктах регіону. Оновлений графік діятиме з 9 по 15 січня. Перелік адрес, де впроваджуватимуть погодинні відключення електропостачання, можна переглянути за посиланням.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися