У громаді на Харківщині працюватиме сирена: що трапилося

Жителям громади нагадали про правило 2 стін та 2 виходів, якщо немає можливості слідувати до укриття

З понеділка, 9 січня, у Балаклійській громаді відновили сигнал повітряної тривоги. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської військової адміністрації.

Жителів громади поінформували, що сирена вмикатиметься автоматично і локально. Оповіщення здійснює оперативний черговий цивільного захисту Харківської області, який чергує цілодобово.

“Закликаємо мешканців не нехтувати сигналами повітряних тривог та ховатися в укриттях як тільки чуєте сигнал повітряної тривоги. Бережіть себе та близьких!”, - наголосили у міській військовій адміністрації.

Також жителям громади нагадали про правило 2 стін та 2 виходів, якщо немає можливості слідувати до укриття.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що чимало військових професіоналів працюють цілодобово, щоб вчасно сповістити мирних мешканців про небезпеку та вберегти життя громадян. У поліції Харківської області розповіли, що сигнал повітряної тривоги вмикають, якщо сили протиповітряної оборони: 

  • фіксують рух ворожих літаків у напрямку області, 

  • отримують підтвердження про запуск балістичних ракет. 

У поліції закликали громадян - почувши сирену, негайно перейти в укриття і перебувати там до сигналу "Відбій повітряної тривоги!".

Також жителям Харкова та області дали кілька порад, як убезпечити себе якщо не встигли добігти до укриття чи залишилися у будинку. У таких випадках потрібно: 

  • негайно перейти у приміщення без вікон або скористатися правилом двох стін, які мають бути між людиною та вулицею. Перша стіна візьме на себе силу вибуху. Інша — руйнування;

  • у разі виникнення пожежі чи пошкодження будинку, варто негайно зателефонувати на 101. Потрібно вказати точну адресу, поверх, квартиру. За можливості варто вийти у безпечне місце.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися