Голова Укренерго заявив, що ситуація зі світлом стане краще

Через потепління в областях енергетики можуть вийти на графіки.

Протягом вихідних, 14-15 січня, в Україні має покращити ситуацію з електроенергією. Це пов'язано із очікуваним потеплінням, яке дозволить зменшити обсяги відключень. Про це заявив голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що більш висока температура повітря сприятиме зниженню споживання електроенергії.

"На вихідних у нас очікується потепління, і нам знову буде легше "упакувати" споживання у той обсяг генерації, який ми маємо", – сказав він.

За словами Кудрицького, українські енергетики працюють над збільшенням генерації та прискоренням відновлення енергооб'єктів, зруйнованих чи пошкоджених під час російських атак, щоб зменшити обмеження споживання електроенергії.

"Ми зараз працюємо над тим, щоб "вичавити" з енергосистеми всі генеруючі потужності, які в ній потенційно є, прискорити ті ремонти, які можна прискорити, і зробити так, щоб генерації у нас ставало все більше і більше", - пояснив він.

Кудрицький зазначив, що українцям важливо і надалі економно споживати електроенергію. Це особливо актуально в період холодів, коли споживання значно зростає, а покрити його наявними потужностями не виходить.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

В Укренерго розповіли, що відбувається зі світлом по областях

Станом на 11:00 12 січня зберігається значний дефіцит потужності, особливо у ранкові та вечірні години максимального споживання. Холодна погода сприяє зростанню споживання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють з 00:00 до 24:00. Вже зранку у дев’яти областях були перевищені ліміти споживання, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовувалися аварійні відключення.

Нагадуємо, що для дотримання лімітів оператори систем розподілу (обленерго) складають і застосовують графіки планових відключень.

"Наголошуємо, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, ворогом тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС. Ці потужності дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії.

"Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених ракетними та безпілотними атаками ворога. І спільними зусиллями це нам поступово вдається.

Будь ласка, розумно споживайте електроенергію, користуйтеся енергоємними приладами почергово. Це дозволяє знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність застосування обмежень",  – зазначають в енергокомпанії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися