У Харкові судитимуть залізничників: сприяли постачанню військової техніки в Україну

Чоловіки співпрацювали з окупантами добровільно.

Прокурори викрили чотирьох колишніх працівників Укрзалізниці, які модерували постачання російської військової техніки на Харківщину. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру ексспівробітникам регіональної філії Укрзалізниці за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, під час окупації м. Куп‘янськ російські загарбники створили виробничий підрозділ "Куп’янськ-Південна дистанція колії" (ПЧ-16) так званого підприємства "Куп'янська залізниця".

Четверо експрацівників регіональної філії Укрзалізниці пішли на співпрацю з окупантами. Один з них — 46-річний мешканець смт Куп‘янськ-Вузловий — обійняв посаду "начальника дистанції" в окупаційній залізниці. У свою чергу, 30-річний та 37-річний чоловік стали його "заступниками". 

Четвертий зловмисник теж добровільно пішов працювати на окупантів: його російські загарбники призначили "головним інженером".

Всі вони сприяли постачанню військової техніки, озброєння та боєприпасів з території РФ до окупованих територій Харківщини.

Крім того, "начальник дистанції" закликав місцевих мешканців влаштовуватись на роботу до "залізничного підприємства".

Наразі троє чоловіків перебувають під вартою.

46-річний "начальник дистанції" втік на територію РФ: йому повідомлено про підозру заочно. 

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Одна з громад Харківської області отримала багато гуманітарної допомоги

Про оперативну обстановку на Харківщині в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Під вогнем залишаються населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. Ворог систематично знищує виключно цивільну інфраструктуру, приватні житлові будинки, заклади освіти", – зазначив очільник області.

Триває гуманітарне розмінування в області. На сьогодні знешкоджено близько 50 тис. вибухонебезпечних предметів.

"Продовжуємо разом з міжнародними партнерами, зокрема гуманітарною місією ООН, забезпечувати населення Харківщини гум допомогою", – повідомив Олег Синєгубов.

Учора, 18 січня, черговий гуманітарний вантаж передали до Вовчанська. У місто приїхало 7 фур із будматеріалами, ліхтарями, постільною білизною, одягом, ковдрами, посудом, продуктовими та гігієнічними наборами.

"Всі ці речі вкрай необхідні людям, які постраждали від окупації", – зазначив Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися