Які лікарні у Харкові запрацювали після бойових дій

Багато медичних закладів були пошкоджені через обстріли.

У Харківській міські раді повідомили, які медичні заклади відновили свою роботу протягом 2022 року у місті.

Як повідомили у Департаменті охорони здоров’я, торік, відповідно до програми "Велике будівництво", після капітального ремонту ввели в експлуатацію приймальні відділення Міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова та міських клінічних багатопрофільних лікарень №17 та 25.

Також біля комплексу "Радмір", на розі вул. Академіка Павлова, 271 та вул. Солідарності, було встановлено тимчасовий модульний заклад для амбулаторної допомоги жителям Салтівки. За рахунок цього робочими місцями було забезпечено фахівців Міської поліклініки №10, яка зазнала значних руйнувань внаслідок ворожих обстрілів. Крім того, на базі Міської поліклініки №18 було відкрито відділення комплексного реагування та надання підтримки постраждалим від ґендерно зумовленого насильства.

Також у Міській поліклініці №24 відновив роботу Центр реабілітації, де надається допомога дорослим з ураженням нервової системи та опорно-рухового апарату, а у Міській клінічний багатопрофільній лікарні № 17 впровадили сучасні методи лікування – ендопротезування (загалом було проведено 319 операцій). Крім того, в медзакладах міста було впроваджено терапевтичну методику "хібукі", спрямовану на реабілітацію дітей з посттравматичними станами.

Також у департаменті повідомили, що протягом 2022 року до реєстру на лікування катаракти та відшарування сітківки було внесено 313 мешканців Харкова. За рахунок коштів міського бюджету прооперували 247 хворих з катарактою, 145 осіб отримали лікування препаратом "Айлія", а 10 пацієнтам провели хірургічне лікування очей методом вітректомії.

Крім того, в рамках комплексної програми "Інновації в пріоритетних напрямках розвитку галузі охорони здоров'я м. Харкова на 2011-2025 роки" 97 осіб, в тому числі три дитини, отримали слухові апарати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 21 січня: є загиблі та поранені

Ворог продовжує терор мирного населення Харківщини у прикордонних населених пунктах Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. Про це повідомляють "коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Минулої доби зі ствольної та реактивної артилерії, танків та мінометів окупанти обстрілювали Вовчанськ, Куп'янськ, Стрілечу, Вільчу, Огірцеве та інші населені пункти.

Найбільше від обстрілів постраждало м. Вовчанськ Чугуївського району. Сьогодні зранку ворожий снаряд влучив у приватний будинок. На жаль, загинула жінка 60 років. Поранення отримали та госпіталізовані жінка 45 років та 7-річна дівчинка.

Крім того, вчора, у Вовчанську отримав поранення 71-річний чоловік. Госпіталізований у середньому стані.

У с. Ківшарівка Куп'янського району вчора теж був поранений цивільний чоловік 27 років. Стан середній.

"На лінії зіткнення тривають бої. Наші захисники дають відсіч ворогу та завдають йому відчутних втрат. Підтримуємо ЗСУ та працюємо на Перемогу", – написав очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися