У Харкові озвучили найгостріші запити населення області

Депутат Парламенту Норвегії та волонтери дізналися про потреби харків’ян.

За дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова його заступник Роман Семенуха провів зустріч з депутатом Парламенту Норвегії Пітером Фролічем. У заході також взяли участь норвезькі волонтери Петтер Хаугланд, Пер Ріг, Єнс Холте, голова представництва благодійного фонду у Харкові Максим Кальницький. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Сторони обговорили ситуацію, яка склалася у регіоні в результаті загарбницького вторгнення російських окупантів.

"На території Харківської області тривають бойові дії. Ситуація складна, але контрольована – українські захисники і захисниці надійно утримують позиції та дають відсіч військовим країни-агресора. Станом на зараз під окупацією рф залишається близько 30 населених пунктів області. Противник кожного дня наносить удари по об'єктах цивільної інфраструктури регіону та тероризує мирне населення", – зазначив Роман Семенуха.

Заступник начальника ХОВА також додав, що наразі громади й населені пункти області, які найбільше постраждали від збройної агресії рф, потребують постійної підтримки. Серед найгостріших запитів – електрогенератори різної потужності, засоби зв'язку, системи Starlink, безпілотники та комунальна техніка, яку загарбники викрали під час відступу.

Пітер Фроліч наголосив, що неурядова організація, яку він очолює, підтримує народ України у щоденній боротьбі з окупантами.

"Наразі ми доставили 10 автомобілів, 35 безпілотників, 5000 одиниць зимового обладнання, великі й малі електрогенератори та засоби обігріву для українських військовослужбовців", – розповів депутат Парламенту Норвегії.

Він також додав, що разом із волонтерами продовжуватиме постачати обладнання та припаси для допомоги українцям у боротьбі за свободу і демократію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як передавати показання газових лічильників для мешканців Харківської області: інструкція

У зв‘язку з переходом АТ "Харківгаз" до групи Нафтогаз, змінюються способи передачі показань лічильників для мешканців Харківської області. Передати показання лічильників клієнти АТ "Харківгаз" можуть наступними способами: - на сайті gas.ua; client@gas.ua; - за телефонами: +38066-300-2-888; +38098-300-2-888; +38093-300-2-888; - а також у центрах обслуговування клієнтів районних дільниць та відділень АТ "Харківгаз".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися