У Харкові та області арештували низку підприємств за фактом відмивання доходів

Загальна вартість підприємств складає 5,5 мільйонів гривень.

За клопотанням обласної прокуратури арештовано та передано до Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративні права на суму майже 5,5 млн грн низки підприємств на Харківщині з російським слідом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах, службовими особами зазначених підприємств (ч. 2 ст. 209 КК України).

Так, в ході проведення досудового розслідування встановлено значний ризик прийняття рішень керівництвом компаній щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором.

Йдеться про низку зареєстрованих на території м. Харкова та Харківської області підприємств з різними видами діяльності, серед яких оптова торгівля паливом, зерном, дослідження й експериментальні розробки у сфері природничих і технічних наук, будівництво житлових і нежитлових приміщень тощо. Засновниками вказаних компаній є громадяни РФ.

26 січня 2023 року слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання прокурора Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права підприємств, засновниками яких є громадяни РФ, на загальну суму близько 5,5 млн гривень, а також на нежитлову будівлю площею майже 1260 кв. м. Наразі вказані арештовані активи вже передані до АРМА.

Харківською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області та за інформаційного забезпечення ГУ ДПС у Харківській області продовжується вжиття заходів щодо арешту майна та корпоративних прав громадян РФ та російських компаній.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як передавати показання газових лічильників для мешканців Харківської області: інструкція

У зв‘язку з переходом АТ "Харківгаз" до групи Нафтогаз, змінюються способи передачі показань лічильників для мешканців Харківської області. Передати показання лічильників клієнти АТ "Харківгаз" можуть наступними способами: - на сайті gas.ua; client@gas.ua; - за телефонами: +38066-300-2-888; +38098-300-2-888; +38093-300-2-888; - а також у центрах обслуговування клієнтів районних дільниць та відділень АТ "Харківгаз".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися