Взято під варту агента РФ, який коригував ракетні удари по Харкову

Чоловіку обрали запобіжний захід.

7 лютого правоохоронці затримали російського агента, який причетний до ракетного удару, завданого ворожою армією 5 лютого, по одному з вищих навчальних закладів м. Харкова та по житловому будинку. Чоловіка викрито біля будівлі пошкодженого вишу у той час, коли він фіксував наслідки обстрілу для "звіту" російським спецслужбам. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Ворожим агентом виявився 60-річний харків‘янин. За даними слідства, чоловік активно співпрацював з російською розвідкою. На власному велосипеді він їздив по Харкову та збирав для представників країни-агресора інформацію про розташування блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ. За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури йому було повідомлено про підозру у держзраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

У суді прокурор зазначив, що підозрюваний має стійкі зв’язки з представниками РФ, які можуть надати необхідні засоби та забезпечити переховування від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

9 лютого слідчий суддя Київського районного суду м. Харкова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без права внесення застави.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Як написав харківський журналіст та волонтер Павло Федосенко в своєму телеграм-каналі, цим чоловіком виявився Нечепоренко Андрій Станіславович, повідомляють у Харківському антикорупційному центрі.

Йому 60 років, працює методистом в Харківській академії неперервної освіти.

Сам Нечепоренко визнає, що після 2014 року він відвідував росію.

Нечепоренко у Фейсбуці багато викладав відео зі своїх тренувань з велоспорту.

В день коли росіяни обстріляли Харківський національний університет імені Бекетова та житлові будинки поруч з ним, 5 лютого, Нечепоренко у Фейсбуці вказав, що проїхав по Харкову на велосипеді 37 кілометрів за більше ніж 3 години і підписав цей пост (виклав його о 12:22): “Але для харків’ян, життя продовжується, люди живуть та виживають. Для вас, дивіться це наше місто-герой Харків! Харків сьогодні! Подорож вихідного дня на велосипеді”.

Судячи з посту, Нечепоренко хвилюється за долю харкв’ян, яких обстрілюють росіяни, за його безпосередньою допомогою.

За даними слідства, Нечепоренко активно співпрацював з російською розвідкою. Для кураторів чоловік збирав інформацію про розташування на території м. Харкова блокпостів, укріплень сил оборони та місць дислокації ЗСУ. Зібрані дані він направляв представникам країни-агресора через один із месенджерів.

Проте на цьому завдання від російських кураторів не закінчувалось. Після "прильотів" чоловік повинен був сфотографувати та направити результати влучань.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова рано вранці: де сталися "прильоти"

Сьогодні близько четвертої ранку російські війська випустили ракети по містам України. Харків’яни чули близько десяти гучних вибухів та спостерігали, як ракети летіли з російського Бєлгорода.

Міський голова Харкова Ігор Терехов написав о 04:36: "О четвертій ранку серія ударів по Харкову. Ворог цілить по об‘єктах критичної інфраструктури. Можуть бути перебої з електрикою, водо-та теплопостачанням.

Про жертви та руйнування інформація наразі уточнюються.

Всі міські служби та ДСНС працюють над усуненням наслідків нічного обстрілу".

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов написав вже о 04:42: "Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі. Зафіксовано біля 10 вибухів.

У деяких районах перебої з електроенергією. На місцях вибухів вже працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштабів руйнувань уточнюється".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися