Обстріл Харкова та області на 17 лютого: окупанти продовжують наступальні дії

П’ять ракет було випущено по Харкову учора ввечері.

Протягом минулої доби противник застосував 41 ракету різних типів по території нашої країни, 5 з них, перероблені ЗКР С-300, по Харкову. 16 ракет збито нашими захисниками. Крім того, окупанти завдали 24 авіаційних удари та здійснили понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є поранені та загиблі серед цивільного населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Загроза завдання ударів російською федерацією залишається високою по всій території України.

Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських загарбників у районах  населених пунктів Гряниківка і Синьківка Харківської області.

На Слобожанському напрямку противник продовжує утримувати визначені підрозділи у прикордонних з Україною районах, однак його наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів російських військ. Противник не припиняє мінометних та артилерійських обстрілів позицій наших підрозділів, а також населених пунктів вздовж державного кордону України.

Протягом минулої доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Гранів, Світличне, Стрілеча і Вовчанськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв населені пункти Новомлинськ, Дворічна, Гряниківка і Кучерівка Харківської області.

За даними начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, після 23:00 окупанти вдарили по Харкову попередньо ракетами ЗРК С-300. Зафіксовані "прильоти" в Основ’янському та Київському районах міста. Обійшлося без постраждалих. Від вибухової хвилі пошкоджено цехи одного з підприємств.

У Вовчанську ворог застосовував і бойову авіацію, і артилерію. У Куп’янську обстрілами пошкоджені приватні домоволодіння, гаражі, та автомобіль. Сталися пожежі.

У смт. Великий Бурлук через обстріли 44-річна жінка отримала поранення, госпіталізована у стані середньої тяжкості.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам дізнатися про стан безпеки своїх близьких

Тепер можна отримувати сповіщення про стан безпеки рідних людей.

Застосунок Dobre допоможе дізнатися інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Додаток працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Програма дозволяє не турбувати їх постійними дзвінками та питаннями на кшталт "Як ти?". Цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

У додатку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. "Зелений" показує, що у людини все добре. "Червоний" сигналізує про небезпеку та потребу у допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію. Користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли йому приходитимуть сповіщення про статус його контактів.

Якщо за встановлений інтервал часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми. Завантажити застосунок можна на Android та iOS.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися