У Харкові заарештували шість підприємств

Підприємства займалися торгівлею фармацевтичними товарами та добуванням газу.

За клопотанням окружної прокуратури арештовано корпоративні права громадян РФ, які є засновниками підприємств у Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом планування, підготовки, розв'язування та ведення агресивної війни та за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 437, ч. 2 ст. 438 КК України).

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що низка підприємств сприяє представникам країни-агресора шляхом перерахування отриманих за результатами фінансово-господарської діяльності прибутків на рахунки російських компаній, які в свою чергу сплачують податки до російського бюджету, фінансуючи війну в Україні.

Мова йде про шість підприємств, розташованих у Харківському районі та Дергачівській громаді, з різними видами діяльності: оптова торгівля фармацевтичними товарами, добування природного газу тощо. Серед засновників вказаних компаній — шість громадян РФ. 

10 лютого 2023 року суддя Київського районного суду м. Харкова задовольнив клопотання прокурора окружної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права громадян РФ на загальну суму майже 1,2 млн гривень.

Вживаються заходи щодо передачі до АРМА. Досудове розслідування — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам дізнатися про стан безпеки своїх близьких

Тепер можна отримувати сповіщення про стан безпеки рідних людей.

Застосунок Dobre допоможе дізнатися інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Додаток працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Програма дозволяє не турбувати їх постійними дзвінками та питаннями на кшталт "Як ти?". Цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

У додатку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. "Зелений" показує, що у людини все добре. "Червоний" сигналізує про небезпеку та потребу у допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію. Користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли йому приходитимуть сповіщення про статус його контактів.

Якщо за встановлений інтервал часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми. Завантажити застосунок можна на Android та iOS.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися