Чи можна заздалегідь попередити харків’ян про обстріл ракетами С-300 – Юрій Ігнат

У Харкові сигнал про повітряну тривогу може лунати після вибуху.

Сьогодні вночі росіяни знову нанесли ракетні удари по Харкову з Бєлгорода та застосували зенітні керовані ракети С-300. Чи можливо попереджати мирне населення про небезпеку заздалегідь, розповів спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері національного телемарафону.

У Харкові пролунало близько п’яти вибухів, це ті ракети, що окупанти застосовують зазвичай, щоб обстрілювати місто.

Юрій Ігнат підкреслив, що основна підступність цих ракет – у тому, що їх запускають зблизька.

“Підступність цих ракет у тому, що відстань не велика, летять вони доволі швидко по балістичній траєкторії, тому сповіщати про їхнє застосування доволі важко. Треба точно знати, що противник має намір здійснити такий ракетний обстріл. Ну, це те ж саме, що знати про те, що противник збирається завдавати ударів реактивною артилерією. Тобто вони виходять на позиції приховано, розгортають комплекс чи реактивну артилерію та завдають ударів. Інколи вдається і розвідці нашій, і Силам оборони мати цю інформацію, щоб попередити бодай населення й ту зону, по якій збираються завдавати ударів, про небезпеку, але не завжди це вдається попередити людей про ці обстріли“, – пояснив речник Командування Повітряних сил ЗСУ.

Речник Командування Повітряних сил ЗСУ також заявив, що ракет С-300 у РФ достатньо – їх навіть у мирний час планували частково утилізувати, оскільки багато з них відпрацювали свій термін.

“Такий шлях вони обрали – завдавати ударів цими ракетами, оскільки мають очевидний дефіцит високоточної далекобійної зброї. А прифронтові зони не потребують дальніх ударів”, – зазначив Юрій Ігнат.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни продовжують ігнорувати правила паркування (ФОТО)

Комунальні служби вкотре намагаються достукатися до горе-водіїв.

Робітники КП "Комплекс з вивозу побутових відходів" вивезли понад 42 тис. куб. м побутових відходів з 9 по 15 лютого. Проте роботі комунальників заважають горе-водії, які нехтують усіма правилами паркування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як повідомили на підприємстві, було вивезено 37,2 тис. куб. м ТПВ та 4,8 тис. куб. м великогабаритних відходів. Директор КП "КВПВ" Олексій Артикуленко зазначив, що через снігову погоду підприємство також бере участь у прибиранні снігу з внутрішньоквартальних доріг та тротуарів у Холодногірському, Слобідському та Новобаварському районах.

"Останніми тижнями спостерігається погіршення погодних умов, що призводить до ускладнення руху транспорту. Ми вкотре просимо власників автомобілів паркувати їх правильно, щоб не ускладнювати проїзд спецтехніки до контейнерів. У таку погоду ця проблема стає ще актуальнішою", - зазначив Олексій Артикуленко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися