У Харкові активісти вимагають прибрати ордени, серпи і молоти

Активісти громадської організації з декомунізації звернулися до міськради з вимогою прибрати неподобство.

У Харкові ще й досі лишаються символи росії та срср в громадських місцях, на будівлях, в метро та у назвах топонімів. І хоча робота з декомунізації/дерусифікації у Харкові рухається, хоч і повільно, у місті видніються ще "яскраві плями" радянщини.

Так, активісти громадського руху "Декомунізація. Україна" звернулися до міської ради з вимогою прибрати макет ордену з зображенням Леніна зі станції метрополітену Героїв Праці.

"У Харкові досі не демонтовано низку радянських орденів (в тому числі і з зображенням Леніна) на станції метро Героїв Праці. Надіслали звернення до Харківської міської ради з вимогою провести якнайшвидший демонтаж”, - написали активісти.

Також декомунізатори помітили, що на стелі, яка розташована на в’їзді у місто з боку Ізюмського напрямку, видніються серпи і молоти, та напис: ХАРЬКОВ.

"Серпи і молоти та напис ХАРЬКОВ російською зустрічають людей, які їдуть до міста з Ізюмського напрямку. Надіслали звернення на міського голову з вимогою якомога швидше це прибрати", – йдеться в повідомленні.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові чоловік потрапив під трамвай (ФОТО, ВІДЕО)

За словами очевидців водій трамваю одразу зупинив транспорт та намагався сам допомогти чоловіку.

18 лютого о 17:43 на номер “101” надійшло повідомлення про надзвичайну подію, яка трапилась на пр. Героїв Сталінграду у Харкові. 36-річний чоловік потрапив під трамвай. Його тіло було затиснуте між захисним щитом та землею. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Тож рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області за допомогою спецінструменту зрізали кріплення захисного щита і допомогли медикам витягти постраждалого з-під багатотонної машини.

Далі каретою екстреної медичної допомоги постраждалого госпіталізували до медичного закладу. Вся рятувальна операція зайняла близько 7-10 хвилин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися