На Харківщині дали шість років тюрми колишньому військовослужбовцю ЗСУ

Військовий залишив військову частину без дозволу командирів.

За публічного обвинувачення прокурорів Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил суд визнав винним ексвійськовослужбовця ЗС України у дезертирстві в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 408 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Чоловікові призначено покарання – шість років позбавлення волі.

Спецпрокурори у суді довели, що до початку повномасштабного російського вторгнення колишній військовий без дозволу відповідних командирів або начальників самовільно залишив військову частину, дислоковану на території Харківщини. Не бажаючи виконувати обов’язки військової служби, він не прибув до місця розташування частини.

Судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно колишнього армійця. Наразі триває строк на його апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові чоловік потрапив під трамвай (ФОТО, ВІДЕО)

За словами очевидців водій трамваю одразу зупинив транспорт та намагався сам допомогти чоловіку.

18 лютого о 17:43 на номер “101” надійшло повідомлення про надзвичайну подію, яка трапилась на пр. Героїв Сталінграду у Харкові. 36-річний чоловік потрапив під трамвай. Його тіло було затиснуте між захисним щитом та землею. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

Тож рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області за допомогою спецінструменту зрізали кріплення захисного щита і допомогли медикам витягти постраждалого з-під багатотонної машини.

Далі каретою екстреної медичної допомоги постраждалого госпіталізували до медичного закладу. Вся рятувальна операція зайняла близько 7-10 хвилин.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися