Харків передав 22 тони гуманітарної допомоги мешканцям Туреччини

Ігор Терехов: Харків не може залишатися осторонь чужої біди.

Харків передав гуманітарну допомогу постраждалим від землетрусу мешканцям міста Газіантеп (Туреччина). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Понад 22 тонни гуманітарного вантажу відправили 20 лютого. У зборі продуктів довготривалого терміну зберігання, дитячого харчування, засобів гігієни, теплого одягу та обігрівачів взяли участь представники харківських підприємств та Почесного консульства Республіки Казахстан.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що Газіантеп, влада якого підтримала харків'ян під час повномасштабної війни, стало одним з найбільш постраждалих від землетрусу міст.

"Два тижні тому у Туреччині був потужний землетрус, внаслідок якого сильно постраждали мешканці міста-побратима Харкова – Газіантепа. Я розмовляв з мером Газіантепа на початку війни, тоді влада міста дуже нас підтримала, а зараз настав час допомогти нашим друзям. Вже сьогодні цей важливий гуманітарний вантаж вирушить до Туреччини", - підкреслив Ігор Терехов.

Зазначимо, що угода про співробітництво між Харковом та Газіантепом була укладена 15 квітня 2011 року. Всі ці роки міста спільно працювали та розвивали побратимські відносини, а у травні 2022 року Газіантеп відправив гуманітарну допомогу Україні та Харкову.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Увечері харків’яни чули вибухи: де сталися "прильоти"

Минулої доби ворог обстрілював більше 25 прикордонних населених пунктів в Куп'янському, Чугуївському та Харківському районах.

Вчора пізно ввечері внаслідок ракетного обстрілу Куп'янська пошкоджено заклад дошкільної освіти та спортивний об'єкт. Також вночі зафіксовані обстріли в с. Ківшарівка Куп'янського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

У населених пунктах Дворічна та Новоосинове Куп'янського району внаслідок обстрілів пошкоджено щонайменше 4 житлові будинки, господарчі споруди, сталися пожежі.

У Вовчанську Чугуївського району пошкоджено приватний житловий будинок. На щастя, внаслідок обстрілів ніхто не постраждав.

В області триває гуманітарне розмінування. За добу знешкоджено ще 37 вибухонебезпечних предметів.

Втім, мінна небезпека в області все ще дуже висока. Сьогодні зранку в с. Рубіжне Чугуївського району на невідомому вибуховому пристрої підірвався цивільний чоловік. На місце виїхала бригада медиків. Чоловіка госпіталізували у стані середньої тяжкості.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися