15 тонн обладнання для відновлення та ремонту отримала Харківщина

Загалом було передано 162 тонни допомоги від міжнародних партнерів.

Учора Харківщина отримала ще близько 15 тонн обладнання для відновлення та ремонту електрогенеруючої інфраструктури. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Генератори, трансформатори та інше необхідне обладнання передав Міністр енергетики України Герман Галущенко під час учорашнього візиту до Харківщини.

Загалом для потреб енергетичного сектору Харківщини за координації Міністерства енергетики України передано понад 162 тонни обладнання від наших міжнародних партнерів.

"Дякую Уряду України, нашим міжнародним союзникам та особисто пану Герману Галущенку за велику підтримку та допомогу нашій області. Продовжуємо спільно працювати на нашу Перемогу та для відновлення нормального життя мешканців Харківщини", – зазначив очільник області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

"Харківщина найбільше страждає від атак на енергосистему" – Міністр енергетики ГерманГалущенко

У Харкові Міністр енергетики України Герман Галущенко разом із начальником ХОВА Олегом Синєгубовим та Харківським міським головою Ігорем Тереховим провели робочу нараду щодо енергетичної безпеки регіону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА та Харківської міськради.

Як зауважив на початку зустрічі Герман Галущенко, Харківщина – це великий промисловий регіон, де потрібно забезпечити більшу генерацію. Це необхідно для того, щоб вона покривала споживання електроенергії у разі пошкодження мереж через ворожі обстріли рф.

"Ми вже п’ять місяців живемо в щоденних атаках на енергосистему. Харківщина як прифронтова область найбільше це відчуває. Сьогодні я вже був у Ізюмі і бачив наслідки руйнувань від дій окупантів. Це насправді звичайний тероризм – обстріл цивільних об’єктів", – сказав Міністр енергетики України.

Також він нагадав, що наразі основний меседж Президента України – децентралізація енергетичної генерації та розподілу, що дозволить окремим населеним пунктам зменшити залежність від великих об’єктів генерації та стати на шлях самозабезпечення.

Своєю чергою Харківський міський голова Ігор Терехов зауважив, що Харків є одним із найбільш постраждалих міст в Україні, і в складних умовах комунальники намагаються оперативно усувати наслідки пошкодження мереж.

"Велику роль у забезпеченні нормальної життєдіяльності нашого міста, подачі тепла та гарячої води відіграє КП "Харківські теплові мережі". За цей час підприємство жодного дня не припиняло працювати, паралельно усуваючи наслідки терористичних атак. Внаслідок обстрілів було пошкоджено понад 120 об'єктів "Тепломереж". Орієнтовна вартість відновлення - більше мільярда гривень", - наголосив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися