Глобального розмінування на Харківщині не проводиться: чи буде посівна

Саперам заважають працювати погодні умови.

У межах посівної кампанії 2023 року польові роботи проводять на більш ніж 650 тисячах гектарів – у тих районах, де дозволяє безпекова ситуація. Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів в інтерв’ю виданню "Думка", інформують "Коментарі. Харків".

"На наших апаратних нарадах заслуховуємо голів районів щодо цього питання. Наприклад, у Куп’янському, Харківському або Чугуївському районах – проблема у знищеній інфраструктурі та високій забрудненості полів вибухонебезпечними предметами. У Красноградському та Лозівському – ситуація інакша. Тому там, де можливо, ми зобов’язані забезпечити умови щодо посівної кампанії", - зазначив Олег Синєгубов.

Нараз на Харківщині глобального гуманітарного розмінування не проводиться. До того ж не дозволяють погодні умови – майже всі поля вкриті шаром снігу.

"Ми забезпечимо гуманітарне розмінування. Зараз ведеться розмова з партнерами, громадськими організаціями, бізнес-структурами в тому числі, які будуть погоджені, щоб працювати на території області", - додав Олег Синєгубов.

За оперативними даними Департаменту агропромислового розвитку Харківської ОВА, восени сільськогосподарські товаровиробники провели посів озимих зернових культур на площі 186,8 тисячі га.

Все ж, гуманітарне розмінування на території області проводиться щодня. Вибухотехніки обстежують територію області, щоб виявляти небезпечні предмети.

Так, за даними ГУ ДСНС в Харківській області, за добу 21 лютого піротехнічними розрахунками ДСНС проведено обстеження біля 0,22 га території в Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області. Саперами виявлено та знешкоджено 26 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалося 7 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 37 осіб особового складу та 14 одиниць техніки.

Починаючи з 8 вересня 2022 року, піротехніки обстежили близько 1900 га території, 256,8 км автомобільних доріг, 790,3 км ЛЕП, 156,8 км залізничних колій та 188,7 км газопроводів, де виявлено та знешкоджено 51 тис. 370 вибухонебезпечних предметів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ігор Терехов: Попереду – глобальні роботи з відновлення ТЕЦ та теплових мереж

Орієнтовна вартість відновлення тепломереж становить більше мільярда гривень.

Міська влада посилено працюватиме над відновленням теплоенергетичної інфраструктури. Про це Харківський міський голова Ігор Терехов заявив 20 лютого під час пресконференції за підсумками робочої наради з міністром енергетики України Германом Галущенком, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міськради.

"Систему теплопостачання у Харкові перезапускали вже сім разів з початку опалювального сезону. Звичайно, ми будемо готуватися до нового опалювального сезону у співпраці з міністерством. Виділятимемо кошти з міського бюджету, залучатимемо фінанси держави для відновлення пошкоджених підприємств. Попереду – глобальні роботи з відновлення ТЕЦ та теплових мереж", - зазначив міський голова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися