Очільники Харкова та області вручили нагороди захисникам Харківщини

Ті, завдяки кому Харків та значна частина області не під окупацією, – отримали нагороди.

У річницю героїчного спротиву повномасштабному російському вторгненню у Харкові відбулася церемонія вручення стрічок до бойових прапорів військових частин Сил територіальної оборони Збройних Сил України. На заході були присутні командування, особовий склад військових частин ТрО та представники влади.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА та Харківської міськради.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов взяв участь в урочистому нагородженні бійців 127-ої та 113-ої окремих бригад ТрО ЗСУ.

Ці бригади було створено на початку 2022 року, а 24 лютого з перших хвилин вторгнення бійці підрозділів встали на захист Харківщини.

Очільник області нагородив особовий склад бригад почесними грамотами Харківської ОВА та подякував за самовіддану службу Україні.

"У боях за Харківщину бригади ТрО виявили неабияку мужність та самовідданість. Усі бойові завдання були виконані ними повним обсягом, а територіальна оборона стала важливим бойовим організмом Сил оборони Харківської області, – зазначив Олег Синєгубов. – Переконаний, сили ТрО Харківщини і далі робитимуть усе для повного звільнення нашої землі та остаточної перемоги над ворогом. Ми ж у свою чергу продовжуємо працювати над забезпеченням усіх потреб наших захисників. Слава Україні!".

До річниці повномасштабного наступу росії на Україну Харківський міський голова Ігор Терехов також вручив Подяки міського голови 113-й окремій бригаді територіальної оборони та подякував військовослужбовцям за захист Батьківщини.

"Минув рівно рік, як росія розвʼязала повномасштабну війну проти незалежної та суверенної України. Окупанти ставили собі за мету захопити нашу країну за 3-5 днів, але завдяки вам, вашій хоробрості та героїзму їм не вдалося цього зробити. І ніколи не вдасться! Я щиро вдячний вам за те, що ви бороните наш дім. Ми обовʼязково переможемо!" - зазначив у вітальному слові Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області через обстріли вимикають світло

Окупанти пошкодили мережі у Харківській області.

По всім областям дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. В енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії продовжує знижуватися завдяки стабілізації електропостачання в країні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

В енергокомпанії зазначають, що через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових районах Дніпропетровської, Харківської, Херсонської областей і прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. У Херсоні внаслідок обстрілів та аварії на ТЕЦ відсутнє теплопостачання.

Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи. Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

"Також тривають аварійно-відновлювальні роботи на всіх інших пошкоджених об’єктах "Укренерго". Через масштабність та складність отриманих пошкоджень відновлення функціонування енергооб’єктів вимагає багато ресурсів та часу", – зазначають в "Укренерго".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися